YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE ADAY KAZANI FOKUR FOKUR KAYNIYOR

Erzurum’da kurulduğu günden bu güne dört İl  Başkanı değiştiren, merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan, Yeniden Refah Partisi sahada olmamasına rağmen fokur fokur kaynıyor.

 

 

 

Son atanan İl Başkanı müteahhit Adnan Bozan ve Yedek MKYK üyesi Sadık Çat’ın yönetim biçimi nedeniyle, bir çok isim Yeniden Refah Partisi’nden ayrıldı. En son partiye yüzlerce üye kaydı yapan Yusuf Kızıltaş, ilçe başkanlığı görevinden yönetimi ile birlikte istifa etti. Her ne kadar kendisi hakkında yaptırılan partiden ihraç edildi yalan haberlerine rağmen, Kızıltaş hala Parti üyesi ve parti içinde etkili isimlerden biri.

 

 

 

Kendi içinde sürekli kavgaların yaşandığı Yeniden Refah Partisi, sahada yok. Yeniden Refahlıları, ne Erzurum’un bir meselesi hakkında basın toplantısı yaparken görüyoruz, ne de sokakta, caddede, ilçede esnaf ziyaretleri yaparken görmüyoruz. Erzurum’da neredeyse tabela partisi haline gelmiş olmalarına rağmen, parti içinde milletvekili adaylığı için ciddi bir mücadele var.

 

 

 

Aslen Erzurumlu olmayan, Yedek MKYK üyesi Sadık Çat, Adnan Bozan’a yakınlığı ile biliniyor. Adeta listenin birinci sırasını parsellemişçesine, kendisinden başka kimsenin konuşulmasına müsaade etmediği söyleniyor. Erzurum’da Partiyi ekonomik olarak finanse ettiği de söylenen Sadık Çat’a parti içerisinde tepki çok. Ancak kendisi İl Başkanından ve Genel Merkezden aldığı güçle, listenin birinci sırasına oturacağından emin.

 

 

 

Yeniden Refah Partisi’ni Erzurum’da görünür hale getiren, partinin kurucularından olan Medeni Kılıçer ismi de Yeniden Refah’ta gündemde. Özellikle parti tabanında sevilen bir isim olan Kılıçer’in adaylığını, İl Başkanı Adnan Bozan dışında neredeyse bütün partililer destekliyor. Ancak Kılıçer, Adnan Bozan ve Yedek MKYK üyesi Sadık Çat engelini aşabilir mi? Bekleyip göreceğiz.

 

 

 

Palandöken İlçe Başkanlığından istifa eden Yusuf Kızıltaş’ta partide muhaliflerin sembol haline getirdiği isimlerden biri. Partideki rahatsızlıkları açık bir dille gündeme getiren Kızıltaş’ın da mücadelesini milletvekili adayı olarak vereceği söyleniyor.

 

 

 

Yeniden Refah Partisi’nde önceki dönem İl Başkanları Nejdet Aydın, Fatih Kaylı isimleri de milletvekili adaylığı düşünüyor.

 

 

 

30 yıldır siyaseti yakından takip eden bir gazeteci olarak şunu da söylemek istiyorum. Zira İl Başkanı Adnan Bozan’ı iyi tanırım. Son tahlilde kendisini destekleyen Yedek MKYK üyesi Sadık Çat’a da çalım atarak listenin birine oturabileceğini de buradan belirteyim. Son dakika da “ genel merkez bu kavgaların önüne geçebilmek için, sen aday olacaksın dedi” diyerek, gol atabileceğini de Yeniden Refah Partililerin bilmesini isterim.

 

 

 

Sahada bu kadar silik olan bir partinin, içeride bu kadar kaynaması da gerçekten düşündürücü…  

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.