VALİ BEYİN MUTLULUĞU YÜZÜNE YANSIDI

Ahmet Kayhan, 1996/99 yılları arasında Erzurum valisiydi. Devleti temsil ettiğini, görevi boyunca hiç unutmadı.  Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan Erzurum’a gelmişti. Parti otobüsünün üzerinde halka seslenirken, Vali Kayhan’ı yanına çağırdı. Vali Kayhan otobüsüne çıkmadı. Tecrübeli siyaset adamı Necmettin Erbakan  ısrarcı olmadı. Konuşması bitip aşağı indiğinde, Vali Kayhan, Erbakan’a, “ Efendim parti otobüsü diye gelmedim yanınıza yanlış anlamayın lütfen” dedi. Erbakan Vali Kayhan’ın elini sıkarak, “ sen haklısın vali bey, biz düşünemedik ” demişti.  

 

 

 

 

İşte devlet adamı olmak böyle bir şeydi.

Celalettin Güvenç, 2004/2008 yılları arasında Erzurum Valisiydi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her Erzurum gezisinde, seçim otobüsüne Erdoğan’dan önce o çıkardı. Partinin anonsçusu gibi önce o konuşur, methiyeler dizerdi. Öyle ki bu durumdan partililer bile rahatsızdı.  Yaptığı bir basın toplantısında, gazeteciler kendisine ironi yaparak sordu; “ Sayın vali şehirde diyorlar ki AK Parti İl Başkanı gibi çalışıyor. Erzurum’da Vali Güvenç varken, il başkanına gerek yok ! ” Vali Güvenç bu soruya, “ Aman efendim Estağfurullah, sağ olsunlar.” diye cevap vermişti. Valinin bu çabaları sonuç vermiş, AK Parti’den önce Şanlıurfa belediye başkanı adayı olmuş seçilmiş, ardından da Kahramanmaraş milletvekili seçilmişti.

 

1994 yılında mesleğe başlamış bir gazeteci olarak 28 yıldır Erzurum’u takip ediyorum. İnanın bana, Erzurum’da, Ahmet Kayhan’dan sonra, Devletin ağırlığını bilen, hiç kimsenin adamı olmayan, valilik gücünü iktidardan değil devletten alan, başka bir vali görmedim. Farklı düşünenler olabilir, ancak bu benim kanaatim.

 

Bu girizgahı niye yaptım diye düşünenleri fazla meraklandırmadan, hemen asıl meseleye gelelim. Pazar günü Erzurum’un gündemi son derece yoğundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum’daydı. AFAD’ın yaptığı tatbikatı izledi, akşama kadar şehirde çeşitli temaslarda bulundu.  Erzurumspor’un Ankaragücü ile önemli bir maçı vardı.

 

Vali Okay Memiş’in tabiri caizse yoğunluğu başından aşıyordu. Buna rağmen ona zaman ayırdı.

Kimdi O ?  

Kurduğu derneğe Kanaat Önderleri Derneği diyen, Kendisine de kanaat önderi dedirten, yaptığı bir basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer almayanın imanından şüphe ederim" diyerek insanların imanını ölçme cüretinde bulunan Sözde Kanaat Önderi İbrahim Özmen.

 

 

Evet Vali Memiş, bütün işini gücünü bırakmış, sözde Kanaat Önderini makamında ağırlamış… Öğreniyoruz ki Vali bu adamı, Valilik binasının kapısında karşılıyor, giderken kapıya kadar uğurluyormuş… Kendisine ağabeyi diye hitap ediyormuş…

 

 

 

Özmen’in insanların imanını ölçe gücünü kimden aldığı da bu fotoğrafla gözler önüne seriliyor.  

 

Demek ki Erzurum Valisi Okay Memiş de bu adamın “kanaat önderi” olduğuna kanaat getirmiş. Ziyarette ne konuşuldu merak ediyorum? “ Kanaat önderi” valiye şehirle ilgili ne anlattı? Vali Memiş, “ Kanaat Önderi”nden ne istedi?  

Bu sorular burada dursun…

 

 

Bundan bir yıl önceydi. Erzurum’da kum ocağı işletmeciliği yapan, bir iş adamı aradı. Bir takım vergiler ödediklerini, bunu defaten değil de taksitle ödemek istediklerini, bu konuyla ilgili Vali Okay Memiş’le görüşmek istediğini, ancak randevu talebine dönüş olmadığını,  randevu konusunda kendisine yardımcı olmamı istemişti. Bende valilik basın bürosu yoluyla, valiye iletilmek üzere konuyu anlattım, adam iş adamı bir görüşse vali bey diye ricada bulundum. Ne oldu biliyor musunuz? Vali bey benle değil, yardımcımla görüşsün demişti. Niye direkt vali beyi aramadınız diye sorabilirsiniz, hemen söyleyeyim, Erzurum Valisi Okay Memiş, şehirde bir gazeteci dışında başka gazetecilerin telefonlarına çıkmıyor da ondan.

 

 

 

En son Erzurum’daki Kuran Kursu’ndaki taciz olayıyla ilgili olayı doğrulatmak için kendisi ile görüşmek istemiştim. Sabahın erken saatlerinde valiliği aradım, saatler geçmesine rağmen dönüş olmadı. Bende AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ü arayıp, konuyu ilettim. Ne oldu dersiniz? Beş dakika sonra valilikten arayıp, vali beyin bizi beklediğini söylediler…  

 

Şehrin işadamına, gazetecisine zaman ayıramayan Vali Okay Memiş, “ Kanaat Önderi” görüşmek istediğinde bütün yoğunluğuna rağmen, işini gücünü bırakıp kendisiyle görüşebiliyor.

Yorum sizin…

 

 

Bu arada Vali Memiş’in kapıda karşılayıp, kapıya kadar uğurladığı, ağabeyi dediği Sözde Kanaat Önderi İbrahim Özmen’in ne dediğini hatırlayalım…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.