SEÇİLİR SEÇİLMEZ FARKINI GÖSTERDİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ( ETSO ) seçimleri aylarca Erzurum kamuoyunu meşgul etti. Başkan kim olacak, yönetimde kimler yer alacak, nasıl bir yönetim anlayışı ile hareket edilecek derken, seçimler yapıldı ve uzun yıllar ETSO’nun Meclis Başkanlığını yapan iş insanı Saim Özakalın, Ticaret ve Sanayi Odasının yeni Başkanı oldu.

 

 

Seçimlerde Özakalın’ın listeleri dışında, bağımsız kazanan ve diğer aday Murat Resuloğlu’nun çıkardığı listelerden de seçilerek ETSO Meclisine giren iş adamları da. Seçim sonrası yönetimin belirlenmesinin ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir ziyaret planlandı. Bu güne kadar alışıla gelen ziyaret şekli, genelde Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle yapılan ziyaretlerdi. Ancak Başkan Saim Özakalın öyle yapmadı. ETSO’da Meclis üyesi seçilen herkesi yanına alarak Ankara’ya gitti. Ne muhalif ne bağımsız diye ayırmadı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ziyaret edildi Erzurum adına talepler iletildi. Ardından heyet, Erzurum Milletvekili Selami Altınok’la şehrin meselelerinin konuşulduğu bir toplantıya katıldı.

 

 

Özakalın bu tavrı ile aslında yeni dönemde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini de ortaya koymuş oldu. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırıcı bir dil kullanmadan, herkesin düşüncesine fikrine saygı göstererek, bütünleştirici bir yönetim anlayışıyla Odayı yöneteceğini herkese göstermiş oldu. Kuşkusuz bu tavır, bu anlayış Erzurum’a çok şey kazandıracaktır. 

 

 

Erzurum’un en önemli Sivil Toplum Kuruluşu Olan Ticaret ve Sanayi Odası öyle görünüyor ki artık şehrin ticari meselelerinde söz sahibi olacak, taşın altına elini koyacak. Şahsı menfaatlerden öte şehrin menfaatleri ön planda tutulacak. Her fikre önem verilecek. Üyelerin iradesine saygılı, şehirle bütünleşmiş bir Ticaret ve Sanayi Odası, kalkınmada öncülük edecek, yol gösterici olacak.

 

Bu şehirde yaşayan bir gazeteci olarak bütün temennim budur. İzleyip göreceğiz…    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.