RÜŞVET ALAN SUÇLU DA VEREN AK KAŞIK MI?

Büyükşehir Belediyesi’nde görev değişikliklerine neden  olduğu söylenen yolsuzluk iddialarını duymuşsunuzdur. Günlerdir Erzurum’da bu konu konuşuluyor. Bir firma ihaleyi almak için rüşvet vermiş, ihaleyi alamayınca elinde rüşvet dekontlarıyla kurumun amirine gitmiş, olayın kısaca özeti bu. Konu kamuoyunda tek taraflı tartışılıyor. Sadece rüşvet aldıkları iddia edilenler konuşuluyor. Rüşveti verdiğini iddia eden firmayla ilgili hiç ses yok.

 

 

 

 

Sizce Neden?

Merak ediyorum, bu firmanın gizli ortakları var mı? Bu firmayı kamu kurumlarıyla kim tanıştırdı? Kimler Referans oldu? Ben merak ediyorum, siz merak etmiyor musunuz?

 

 

 

 

 

Bir merakım da bu firmanın bu güne kadar hangi kamu kurumlarına hangi hacimde iş yaptığı? Bu güne kadar yaptığı veya aldığı her ihalede rüşvet mi ödemiş? İhale bedelleri ne kadarmış, bu firma ne kadara almış? Olmayan yani hiç yapılmayan işler için fatura kesildiği iddia ediliyor. Bu faturaları neyin karşılığında kesmiş? Bu firmanın da hesap hareketlerinin incelenmesi gerekmez mi? Yada incelendi mi? İncelendiyse, kimlere kar payı göndermiş açıklansın. Gerçekten de söylendiği gibi AK Parti’li üst düzey gizli hissedarları var mı? Adli soruşturma yapılmamasının sebebi, firmanın arkasındaki güçlü isimler mi?

 

 

 

Sorular böyle uzar gider…

 

 

Eğer birilerin KALEMi bu iddialar nedeniyle kırılıyorsa, KIRMIZIymış, yeşilmiş hiç fark etmez. İddialar doğruysa olayın iki tarafı da suçlu ama, bir taraf görevinden alınıp ağır bedel öderken, bu firma kamu kurumlarına iş yapmaya devam mı edecek?

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.