MHP’Yİ ERZURUM’DA İKİ İLÇEYLE İTTİFAKA DAHİL ETMEK ADİL DEĞİL

14 Mayıs seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Erzurum'da Cumhur İttifakı içerisindeki oyunun yüzde otuz olduğunu ve yerel seçimlerde bunun dikkate alınarak, adil bir dağılım yapılması gerektiğini ilk yazan gazeteci benim ve hala da aynı fikri taşıyorum.

 

 

 

Siyasi kulislerde MHP'nin tüm ülke genelinde var olan 229 belediyesi bulunuyor. Komisyonlarda MHP tarafının 20 ilçe daha istediği ancak AK Parti tarafının en fazla 10 ilçe verebileceklerini beyan ettikleri konuşuluyor. Mevcut 229 ilçe korunacak öyle görünüyorki bu sayıya 10 ilçe daha eklenecek. Peki bu 10 ilçeden Erzurum'a düşer mi? Düşerse hangi ilçe olur? Beklmeyip göreceğiz. 

 

 

 

İl Başkanı Adem Yurdagül'ün parti tabanının isteği doğrultusunda, Genel merkezi enforme ettiği ve günlerdir Ankara'da Erzurum'da özellikle biri merkezde olmak kaydı ile ilçe talebinde bulunduğunu biliyorum. Bunun için adeta günlerce Ankara'da kamp kurdu başkan. Ancak İl Başkanı olarak kendisinin de yapabilecekleri sınırlı, neticede karar merciinde değil. 

 

 

Ancak şunu hemen belirtmeliyim ki özellikle mayıs seçimleri sonrasında MHP tabanında çok ciddi bir beklenti oluştu. Merkezde bir ilçe talebini, ülkücüler hemen her yerde konuşuyor, talep ediyor, bunun hakları olduğuna inandıklarını beyan ediyorlar ki bende öyle düşünüyorum. Eğer MHP tabanının bu sesine kulak verilmezse Erzurum'da bir çok ilçede Cumhur İttifakı'nın işi zora girebilir. Yıllardır hiç bir beklentisi olmadan sandığa giden seçmen, bu seçimde hakkının teslim edilmesini istiyor. Aday adaylığı müracaatındaki yoğunluk da bunun kanıtı. Sadece Aziziye için 30'a yakın müracat olduğunu biliyorum. 

 

 

Parti tabanında durum bu, ancak bu durum tavanın umurunda mı çok da emin değilim. Zira kulislere yansıyan son bilgi Erzurum'da MHP 'ye yeni bir ilçe verilmeyeceği ve mevcut durumun korunacağı yönünde. Hal böyle olursa kırgın MHP seçmeninin oylarını Cumhur İttifakı'nda  konsolide olması pek de mümkün görünmüyor. 

 

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Kocaeli için kamuoyu önünde en az bir belediye talebinde bulunduğu basına yansıyan Milletvekili Saffet Sancaklı'ya verdiği "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir!"              cevabına bakarak da bu seçimde de ciddi bir talebin olmayacağı aşıkar görünüyor. Bahçeli bu cevabıyla aslında Genel merkezi tabiri caizse darlayanlanlara da yapmayın imasında bulunuyor. 

 

 

 

Bekleyip göreceğiz, tavan mı haklı çıkacak taban mı?  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.