MAKSAT ADAY KAPTIRMAMAK...

AK Parti Erzurum'da Büyükşehir adayı açıkladıktan sonra bir türlü günlerdir ilçe belediye başkan adaylarını açıklamıyor. Son bilgi Cumartesi günü adayların açıklanacağı yönünde.

 

 

AK Parti İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklamada neden bu kadar gecikildi. Doğru adayı bulma çabası mı, yoksa bir strateji mi? ERK Haber adayların Cumartesi günü açıklanacağını duyurdu. Yani 3 Şubatta. Seçime 56 gün kala. 

 

 

Adaylara henüz bir tebliğ yapılmadı. Liste açıklandıktan sonra sadece 56 gün çalışabilecekler. Listelerdeki gecikmenin bir strateji olduğu, özellikle kırsal ilçelerde, AK Parti'den aday adayı olan isimlerin aday gösterilmemesi halinde, başka partilerden aday olmalarının önünü kesmek adına bu kadar gecikmenin yaşandığı konuşuluyor. 

 

 

Zira bir çok ilçede AK Parti'den aday olan aday adayı olan ve aday gösterilmemesi halinde başka partilerden aday olabilecek isimler sabırsızlıkla listenin açıklanmasını bekliyor. Mesela Hasankale, mesela Şenkaya, mesela Hınıs, mesela Horasan... 

 

 

Cumhur ittifakı kapsamında MHP'ye bırakılan üç ilçede ( Olur, Uzundere, İspir ) İkisinde, Cumhur İttifakı için seçimi zora sokacak isimler, Uzundere'de Halis Özsoy, İspir'de Osman Çakır'ın BBP'nden aday olarak çıkması, AK Parti'yi tedirgin etmiş olacak ki, ilçe adaylarının açıklanmasını geciktirdikçe geciktirdi. 

 

 

Bakalım bu strateji tutacak mı? Cumartesi gününe kadar diğer partiler AK Parti'nin listelerini bekleyip, öyle mi adaylarını açıklayacak, yoksa Cumartesi'den önce kendi adaylarını duyuracak mı? Bekleyip göreceğiz... 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.