Kongrenin Ardından

Kongre, başkanlık, şirketleşme derken yaklaşık 45 günlük süreç dün Ahmet Dal başkanlığıyla son buldu.

 

Maalesef bu süreçte kaybeden Erzurumspor oldu diyebiliriz. Çünkü atı alan Üsküdar’ı geçerken, camia olarak seçime ve kulübe odaklanma konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. 
Kim ne derse desin bunun en büyük sebebi 65 milyonluk transfer yasağıdır. 
Eğer transfer yasağı devre arasında kaldırılmış olsaydı; yeni bir başkan, şirketleşme  vs. konuları gündemde olsa bile bugün en azından kadronun iskeleti kurulmuş olacaktı. 

 

Çünkü liglerin bitmesiyle hatta Ömer Düzgün henüz başkanken, kendisini koltuğa hazırlayan bu doğrultuda takımın işlerini yürüten bir Ahmet Dal olduğunu biliyoruz. 

 

Yalnız bunu derken yanlış anlaşılma olmasın. Hem sayın Mehmet Sekmen’in hem Sayın Ahmet Dal’ın kulübün menfaatleri doğrultusunda dışardan gelmek isteyen başkan ve projeleri sonuna kadar destekleyip kapıları açtıklarına bizzat şahidim. 

 

Ayrıca sürecin ilk gününden itibaren özellikle şirketleşme konusunda verilen sözün kongrede yerine getirilmesi kulübün geleceğiyle ilgili şahsımı oldukça mutlu etmiştir. 

 

Bundan sonrası….

 

Sn. Ahmet Dal ve yönetimi bir çok iş adamının risk alamadığı bir ortamda,  cesaret örneği gösterip taşın altına gövdelerini koymuşlardır. Bu gerçekten takdire şayandır.  
Ancak bir de futbolun gerçekleri var. 
Vakit az, fikstür zor. 
Olası bir kötü başlangıç demoralize ederek rüzgarı terse çevirir. Futbolun realitesinde herşey ve herkes skora odaklıdır. Alt liglerde sürekli hedefe oynamış bir camianın, an itibariyle ligde sıkıntılı bir konumda olabileceği ihtimali yönetim için en büyük dezavantajdır.    

 

Yeni yönetim, bir önceki dönemin iskeletini oluşturuyor diyebiliriz. 
Yani; geçtiğimiz sezon transfer  yasağı gelirken bir çok isim yönetimdeydi. 
Yarın ola ki işler kötü giderse açıklamalarında  “Önceki yönetim…” diye cümleye başlayacaklarını düşünmek istemiyorum. Geçmişten de ders alınarak günü değil geleceği kurtarma projeleri ele alınmalıdır.  Kırgınlıklar  bir kenara bırakılarak kulübün menfaatleri için herkese kucak açılmalıdır. 
Yöneticiler, hangi kulüpte yönetici olduklarının farkına varıp sosyal medyada ona göre çizgileri ve seviyeleri olmalıdır. 

 

Hepsinden önemlisi Erzurumspor FK, 
17 kişilik yönetimden ibaret bir kulüp değil, “Büyük Erzurum Camiası” olarak nitelendirilmelidir. 

Yoksa başarı gelmez, gelse de kalıcı olmaz.

 

Sayın Ahmet Dal ve yönetimine tekrar buradan başarılar diliyorum. Allah utandırmasın…