KIZILAY NEYİN PEŞİNDE?

Kızılay'ın Palandöken'de Kayak evi olarak yaptığı, sonrasında revize edilerek, otele dönüştürülen tesisi yeniden ihaleye çıkıyor. Daha önce üç kez ihale yapıldı bu döndüncü ihale olacak. Son ihale 12,5 milyon liraya kalmıştı. Kızılay az buldu ve ihaleyi iptal etti. Yeniden ihaleye çıkarken, en azından son ihalede verilen rakam üzerinden muhammen bedel belirlenir demiştik ki, ihale ilanı yayınlandı. Tıpkı üçüncü ihalede olduğu gibi muhammen beden 10 milyon lira olarak belirlendi. 

 

 

Şimdi anlayamadığım şu, bu otelin muhammen Bedeli 10 milyon lira ise, bu bedeli, dörtte biri oranında artıran ve 12.5 milyon lira teklif eden Firmaya niye verilmedi?  Muhammen bedel ihalelerde, bu bedelin altında satış yapılamaz diye belirlenir. Madem 12,5 milyon lirayı az buldunuz, yeniden ihaleye çıkarken, en az 12,5 milyon lira muhammen bedel belirlemeniz gerekmez mi? 

 

 

Neyin peşindeniz anlamak mümkün değil? 

Aklıma acaba ihaleyi vermek isteyeceğiniz birileri var da o yüzden mi bu güne kadar yaptığınız ihaleleri iptal ettiniz sorusu geliyor. Şimdi ihaleye birisi girse ve yine 12,5 milyon lira teklif etse, yine iptal edecek misiniz? Yada 11 milyon verdi diyelim, ihale 11 milyon veren firmaya mı kalacak? Bu durumda üçüncü ihaleye girerek 12,5 milyon lira teklif eden firma, sizi mahkemeye vermez mi? 

 

 

Kızılay Erzurum Şuube Başkanı, buranın arsasının 6 milyon lira olduğunu söylüyor, Otel yapımı için de 10 milyona yakın bir para harcanmış. Yani toplanda 16 milyon lira buranın masrafı, ayıptır sorması siz kaça satmayı planlıyorsunuz? Bence bulun bir müşteri ihaleye falan gerek yok, aklınızdaki rakam neyse verin gitsin. Neyin mücadelesini veriyorsunuz anlamıyorum. 

 

 

İhale ilanını ve şartnameyi merak edenler Kızılay'ın sitesine girip inceleyebilir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.