İYİ Parti İl Kongresi samimiyet testi oldu.

Cumartesi günü yapılan İl Kongresi, kimin İYİ Partiyi, kimin kendi ikbalini düşündüğünü turnusol kağıdı gibi ölçü. Hafta sonu Cumartesi günü İYİ Parti İl Kongresi gerçekleştirildi. Sabah 10.30’da başlayan kongreyi gazeteci olarak takip ettik. Divanın kurulmasından, delegelerin oy kullanmaya başlamalarına varıncaya kadar kongre salonunda kaldım.

 

 

 

Salonda, Milletvekili adaylığı için isimleri gündemde 80 kişiden yalnızca, Milli Eğitim Eski Müdürü Fevzi Budak, Narman’ın önceki dönem Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Avukat Yakup Çağrı Arısoy, Prof. Dr. İsak Koçtioğlu, Mühendis Yılmaz Ceyran, Eczacı Canan Uçar dışında kimse yoktu. Belli ki diğer isimler, “ Teşkilatlarmış, delegeymiş, üyeymiş bunlar pek mühim değil, biz genel merkezdeki ilişkilerimizle listedeki yerimizi belirleriz” diye düşünüyorlar.  

 

 

 

Kongrede gözüm, yerel seçimlerde İYİ Parti’den Belediye Başkanı adayı olan isimleri de aradı. Mesela Yakutiye Belediye Başkan adayı Alper Eminoğlu, Aziziye Belediye Başkan adayı Murat Resuloğlu, Horasan Belediye Başkan adayı Abdulhatem Bastem, Pasinler Belediye Başkan adayı Bünyamin Ucun, Aşkale Belediye Başkan adayı Fevzi Gürbüz, Köprüköy Belediye Başkan adayı İbrahim Hakkı Yağanoğlu, Narman Belediye Başkan adayı Eray Akpınar, Oltu Belediye Başkan adayı Rüstem Üstün, Olur Belediye Başkan adayı Şule Ülkü Özgül, Uzundere Belediye Başkan adayı Burhan Polat, İspir Belediye Başkan adayı Muhammet Sezgin, Tortum Belediye Başkan adayı İkram Korkmaz, Pazaryolu Belediye Başkan Adayı Muhammet Demir, hiç biri kongre salonunda yoktu. En azından oy kullanımına geçilinceye kadar gelmemişlerdi.  

 

 

 

Seçim dönemlerinde ortaya çıkan, sonrasında siyasi anlamda kayıplara karışan isimlere tanık oluyoruz. Partinin kapısını açmayan, önünden geçmeyen isimler seçim yaklaştıkça bir de bakıyorsunuz ki ortaya çıkıyorlar. Siyaset yapmayı düşünen herkes kendisini bulunmaz “Hint kumaşı” sanıyor. Parti Genel merkezinden çıkmayanlar, Genel Başkan yardımcılarını hediyelerle ziyaret edenler, ne hikmetse milletvekili seçilmeyi planladıkları Erzurum’a uğramıyor.

 

 

 

Son günlerde adı İYİ Parti ile anılan, Bursa’da yaşayan Yavuz Keleş, Ankara’da yaşayan Avukat Abbas Çınar, Şirketinin Merkezini Ankara’ya taşıyan Fatih Yücelik Genel merkeze gittikleri yada irtibat kurdukları kadar Erzurum İl Teşkilatına gelmişler midir? Daha bir çok isim var. Aday olmayı düşünen bir çok kişi henüz partiye üye bile değil. Hem görevi devreden İl Başkanı Melih Kırkpınar’a hem de kongrede İl Başkanı seçilen Fatih Güneyin’e sormak lazım. Bu isimler hiç partiyi ziyaret etmişler mi?

 

 

 

Umarım İYİ Parti, 2018 seçimlerinde yaptığı hatayı bir kez daha yapmaz. Zira Erzurum’la bağını yıllar öncesinde kesmiş, ailesinden bir cenaze, ya da bir düğün olursa şehre gelen isimleri, vekil seçilmesi için listeye yazmaz. Zira seçimlere kısa bir süre kaldı, dışarıdan gelen aday kendisini anlatana kadar, “atı alan Üsküdar’ı geçer.”  

Benden söylemesi…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.