İki Seçenek Var...

Futbolun bazı değişmeyen ve istenilsede değiştirilemeyen kuralları vardır. 

 

Futbolun en temel kuralı mücadeledir. Mücadele futbolcunun kalitesiyle değil, fizik ve konsantrasyonla direk bağlantılı olan bir durumdur. 

 

Dönelim Cuma’ya... 

 

Cuma akşamı oynan maçın öncesinde Karagümrük’ün geçiş oyununu çok iyi oynadığını ve rahat pozisyon bulan bir takım olduğunu belirtmiştik. BB Erzurumspor adına rakibi durdurmanın en kestime yolu, rakibe yakın oynayarak alan daraltmaktan geçiyordu. 

 

Ancak Mavi Beyazlı ekip bunun aksine rakibe uzak oynayarak, rakibe topla oynama fırsatı verdi. Durum böyle olunca birinci ve üçüncü golde Ndiaye topla birkaç hamle yapma şansı bularak cezayı kesti. 

 

Sahaya çıkan on bir yanlış, değişiklik tuzu biberi

 

Geçtiğimiz hafta ki Galatasaray maçından sonra rotasyona giden Mehmet hoca; Murat, Hasan ve  Petrus’u yedek kulübesine çektiğini gördük. 

 

Siz eğer o maçın faturasını bu isimlere çıkartıp, ilk haftadan beri neredeyse sıfır katkıyla oynayan Obertan’ı ilk on bir başlatırsanız takım içerisinde güvenilirliğiniz kalmayacağı gibi o bölgede oynayıp yedek bekleyen futbolcuları da kafa olarak bitirirsiniz. 

 

Ayrıca istikrar olması gereken savunmada, bir önce ki maça göre üç ismi birden değiştirip başlamak 

 

 o bölgede ki  plansızlığı ve belirsizliği kabullenmektir.

 

Skor 3-0 olduktan sonra nasıl bir hamle gelecek diye beklerken, Hamroun’un çıkıp Petrus’un girmesi futbol mantalitesiyle ters düşen bir durum. Çünkü bir takım oyunu tutmak skoru korumak isterse hücum çıkarıp defansif ortasaha alır. Ama siz bunu öndeyken yapıyorsunuz.

 

“İyi futbol” teriminin en temel iki etkeni vardır;

 

1- Mücadele 

 

2- Topu iyi kullanabilme

 

BB Erzurumspor, Rize maçına kadar birinci maddeyi çok iyi ikinci maddeyi kısmen iyi yaptığı için istediğini aldı. Ancak haftalar ilerledikçe Mücadele gücünü kaybeden Erzurum, kadro istikrarsızlığı ve taktiksel yanlışlardan dolayı ikinci maddeyi de neredeyse hiç yapamayınca gelinen nokta kaçınılmaz oldu. 

 

Bundan sonra iki seçenek var;

 

Ya takım ve özelliklede teknik heyet, geçmiş haftalara ve kafadaki bazı sabit fikirlere sünger çekerek yeni bir sayfa açılır...

 

Ya da BB Erzurumspor yönetimi herşeye sünger çekerek yep yeni bir sayfa açar...

 

İlk seçenek gönlümüzden geçen olsa da Erzurum şehri için hayırlısı neyse o olsun...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.