İki Önemli Nokta...

BB Erzurumspor’un  Süper Lig ‘de dört maçlık periyoduna baktığımızda yedi puan oldukça başarılı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken hususlar var.



Sondan yani dün ki maçtan başlayacak olursak, hazır olmayan bir Rizespor’a karşı oldukla derli toplu  bir futbol vardı. Ancak ön tarafta Rashad’ın son hamlelerde ki yetersizliği ve rakip ceza sahasına yeteri kadar oyuncu sokamamak maçın golsüz tamamlanmasında ki baş etkenlerdendi.



Geride kalan dört maçta gördük ki Mavi Beyazlı ekip, bir önceki sene Süper Lige çıkarken yaptığı hataları yapmamış. Transferler genel anlamda uyum sağlamış ve başarılı isimler. Ricardo ve Sadıku’nun da gelişiyle bu daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.
 

Oyun anlamında ise; sezona beklenenden daha iyi başlayan derli toplu bir BB Erzurumspor var. Ligde, Erzurumspor’a olan bakış açısı değişecektir. Rakipler artık Erzurum’a önlem alarak oynayacaktır. Bunu Rize maçında gördük.



BB Erzurumspor, savunma güvenliğini ön planda tutan ve önde baskı yapıp alan daraltarak rakibe topla rahat oynama fırsatı vermeyen bir takım. Bu ligde oyun disiplininden kopmadığı sürece BB Erzurumspor kolay kolay pozisyon vermez. Hücum anlamında ise  özellikle Emrah’ın ortalarıyla ve ceza sahasından dış şutlarla etkili olmaya çalıştığını gördük.



Gelecek haftalarda burada bir sıkıntı çıkması olası görünüyor...



Sebebi;


Erzurum’un iki kanat oyuncusu da etkili ve birbirlerini tamamlayıcı özellikteler.


Ancak özellikle rakipler tarafından  Emrah’a önlem alındığında üretkenlik açısından sıkıntı yaşanacaktır. Çünkü merkezde ki oyuncuların kreatif  özellikleri yok.  Novikovas ise hazılayıcı özelliğinden daha çok bitirici özelliği olan bir isim.



İşte bu nokta da tek bir oyuncu ön plana çıkıyor; Sissoko...



Bu sistemde Sissoko’yı hazır tutmak zorundasınız. Çünkü oyun sıkıştığında takım içinde çilingir rolü üstlenecek tek isim Sissoko’dur.


BB Erzurumspor’un hücum organizasyonlarında ki eksikliklerle birlikte, merkezden gelen oyuncularında  rakip ceza sahasına girmedikleri zaman pozisyon üretme açısından sıkıntı yaşayabileceğini bu maçta gördük.


O yüzden ya Obertan on numara gibi oynamalı, ya da Mehmet hoca Sissoko’nun pres yapma zaafiyetini görmezden gelmeli.



Genel olarak ben takımı da transferleri de beğendim. Özellikle Mina ve  Novikovas bu takım için çok faydalı olacaklardır. Ricardo ve Sadiku ‘da katılıp, sol bekte ki açıkta kapatıldığı zaman  oldukça can yakan bir BB Erzurumspor izleyeceğiz.



Ancak başta yazdığım gibi başarıya giden yolda  iki önemli nokta;
 

-Hücum organizasyonlarında, Emrah’a alternatif. Yani B planı...
 

-Olmazsa olmaz Sol bek...



Bu arada kazanılan iki maçın ligin kısmen daha zayıf ve hazır olmayan  takımlarına karşı kazanıldığını unutmayalım. Bu takımların bir tık üst  Sivas, senden on dakika da maçı aldı. Bunlar göz önüne alınarak takım mühendisliği ve oyun planlaması hazırlanmalı.
 

Süper Lig duygusallığı ve hatayı affetmez.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.