İFTİRA MI GERÇEK Mİ?

Hukukta adil yargılanma adına masumiyet karinesi vardır. Kısaca bu karine şunu söyler, “Suçu ispat edilene kadar herkes masumdur.”

 

 

Gazeteci Onur Sağsöz’ün haberi sonrasında Erzurum’da adeta yer yerinden oynadı. “Erzurum Cumhuriyeti” adıyla kurulan tiwetter hesabını yöneten kişinin Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan olduğu iddiası herkesi şok etti. Bilmeyenler için söyleyeyim, bu Erzurum Cumhuriyetinin Erzurum’da çamur atmadığı , iftira etmediği neredeyse kimse kalmadı. Sadece dedikoduları gündeme getiren bu hesap, Erzurum’da bir çok kişinin canını sıktı.

 

 

Onur Sağsöz’ü tanırım, öyle boş atıp dolu tutacak bir gazeteci değildir. Bu iddiasını dayandırdığı bir takım argümanlara sahiptir. Onur’un elinde ne var bekleyip göreceğiz, muhakkak yazacaktır.

 

 

Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Basın Özgürdür, fakat bu özgürlük sınırsız değildir. Özellikle kişilik hakları noktasında bıçak sırtı bir çizgide yürür.  Basın yoluyla masumiyet karinesinin ihlaline çok sık rastlanıyor.  Yapılan haber sonucunda henüz kesin bir sonuç yokken kişi toplum nezdinde “suçlu” ilan ediliyor  ve hafızalara öyle kazınıyor.  Bu çok ciddi bir vebal…

 

 

Buraya bu notu düştükten sonra gelelim asıl meseleye?

Erzurum Cumhuriyeti hesabını Muhammet Cevdet Orhan mı yönetmiş?

 

Polis bir cinayeti aydınlatırken, ilk baktıkları şey maktulün ölümünün kimin işine yaradığıdır. Şimdi Erzurum Cumhuriyetinin yazdığı dedikodularla, yıprattığı kişiler, Cevdet Orhan’ın ne işine yarar? Muhammed Cevdet Orhan’ın,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le ilişkileri son derece iyi. Bir sonraki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünse, Mehmet Sekmen’le görüşmesi yeterli, başkan evladım dediği Orhan için elinden geleni yapar. Veyahut Erzurum Cumhuriyeti’nin iftira attığı gazetecilerle Orhan’ın ne işi olur? AK Partili isimleri yıpratmak Orhan’a ne kazandırır? Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın böyle bir şeye tevessül edeceğine ihtimal vermiyorum.

 

Bence Muhammet Cevdet Orhan’a birileri tuzak kuruyor. Her şey soruşturmanın sonuçlanması ile netlik kazanacak. Bekleyip göreceğiz. Ancak henüz ispat edilmiş bir suç söz konusu değilken, Erzurum Cumhuriyetini yöneten Muhammed Cevdet Orhan’dır demek, çok da doğru değil…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.