FABRİKA KENDİNİN MİŞ GİBİ CAKA SATTI

Önüne gelen herkesle fotoğraf çektirip“ bize desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” mealindeki notlarla paylaşan Hakan Oral, seçimler yaklaştıkça, “ kendi firmasını yönetememiş, Konkordato istemiş, borsayı nasıl yönetecek?” eleştirilerine güya cevap vermek adına, gazetecileri fabrikasına toplamış. 

 

 

Dün Erzurum’da gazetecileri Oral Et Fabrikası'na davet eden Ticaret Borsası Başkanı Hakan OralOral Et’in 36. Yaşına “ büyüyerek" girdiğini söylemiş. Ancak Ticaret Sicil Gazetesi “SATILARAK” girdiğini yazmış.

 

 

 

20 Eylül 2022’te Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan bilgilere göre; Tamamı Oral ailesine ait olan Oral ET’in hisselerinin yüzde 95.50’sinin, İstanbul merkezli  Prime Education Havacılık LTD.ŞTİ’ne satıldığını söylüyor. Yani ETB Başkanı Hakan Oral’ın fabrikada sadece yüzde 4.50 hissesi kalmış. 

 

 


Banka kredi borçları, piyasa borçları nedeniyle Nisan ayında Konkordato ilan eden  Oral Et, 36 yaşına büyüyerek girdiğini söyleyen Oral,  “ Oral Et olarak biliyorsunuz belli sıkıntılı bir süreç geçirdik, hatta konkordato ilan ettik. Konkordato ilan etmemizin sebebi de Oral A.Ş.’yi korumaktı. Konkordatonun asıl amacı da budur zaten. Firmayı koruduk, çok şükür şehrimizin markasını koruduk. Bundan sonraki süreçte de bir ay önce konkordatoyu kaldırdık.” diyerek gazetecilere “ Yatırım Ortağı bulduk” açıklamasıyla süreci anlatmış.

 

 


ETB Başkanı Hakan Oral yatırım ortağı olarak lanse ettiği İstanbul merkezli  Prime Education Havacılık LTD.ŞTİ’ne, 22 Eylül de, 64 milyon 462 bin TL’ye, tamamı Oral ailesine ait olan Fabrikanın tam 95.50’ sini satmış.  Hakan Oral’da kalan hisse oranı ise sadece 4.50…  

 

 


Yüzde 4,50 hisse oranıyla yaptığı basın toplantısında Oral, adeta fabrika kendisininmiş gibi anlatmış da anlatmış; “ Büyüyeceğiz” demiş, “ulusal marka olacağız” demiş, “Yeni yatırımlar yapacağız” demiş…

Siz değil Hakan bey! Büyüyecekse  Prime Education Havacılık, Ulusal marka olacaksa Prime Education Havacılık, Yeni yatırımlar yapacaksa Prime Education Havacılık yapacak. Siz 4.50’lik hissenizle artık küçücük ortaksınız. Ticaret literatüründe buna “KÜÇÜK HİSSEDAR” diyorlar.    

 

 


Ne demiş Hakan bey; Siyaset düşünmüyormuş, tek derdi Erzurum’a  hizmetmiş, bunu da (dikkat buyurun) ‘ŞAHSİ’ firması ve Ticaret Borsası aracılığıyla yapacakmış. Merak ediyorum, kendilerine söylenen her bilgiyi doğru kabul edip kaleme alan Gazeteci arkadaşlarımız sormuşlar mı acaba, “ŞAHSİ firmamız derken?” diye. “Hakan Bey siz Oral Et Firmasının artık sadece 4.50’ lik küçücük ortağısınız, firmanın yüzde 95.50 si Prime Education Havacılık LTD,ŞTİ’ye ait ” diye.

 

 


Yok sormamışlardır… Sormuş olsalar, yada en azından araştırmış olsalar, bu gerçekleri bilirlerdi. 

 

 


İş ortağım Orkun Çizmeli’nin en büyük hobilerinden biri ofise geldiğinde ilk iş, Ticaret Sicil Gazetesi’ni okur. Bana söyledi, “ Merak ediyorum, Ticaret Borsası Seçimleri sonrasında acaba Oral Et firmasında, Hakan Oral’ın yüzde 4.50’lik hissesi kalacak mı? Yoksa seçime kadar müsaade mi aldı?” Bekleyip göreceğiz. Zira her gün Ticaret Sicil Gazetesi okuyan Orkun Çizmeli’nin gözünden hiçbir şey kaçmaz. 

 

 

 

 


GÜNÜN FIKRASI:
İki eski arkadaş yıllar sonra karşılaşmış. Hal hatır sorduktan sonra biri diğerine, “Senin cin gibi bir kızın vardı, ne oldu, okudu mu, şimdi ne yapıyor?” demiş.

 

 


Adam hemen anlatmaya başlamış; “Yok” demiş, “Okumadı ama, bir şirkette küçük bir işe girdi. Şefi hemen değerini kavradı, maaşını artırdı. Sonra patronunun da gözüne girmeyi başardı, öyle ki patron onu kendi bölümüne aldı; çalışmasından o kadar memnun kaldı ki, maaşını daha da artırdı, hatta araba aldı. Sonra patronu onu şahsi asistanı yaptı. Yurt içi yurt dışı bütün gezilerine onuda yanında götürüyor. İş yerine yakın bir yerde ev de aldı. Sonra daha fazla yorulsun istemedi, artık işleri evden yürütüyor benim kız.” 

 

 


Sonra dönüp aynı soruyu o diğerine sormuş: “Eee, senin kızın ne yapıyor?”

 


Adamcağız da şaşkınlık içinde, “Benim kızım da kötü yola düştü, ama ben senin kadar güzel anlatamıyorum” diye cevap vermiş.

 

 


SEVDİĞİM ERZURUM SÖZÜ:
Aşşığı yuduzmuş, çuruna güvenir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 23 Aralık 2022 01:01

    Soylediginiz sirkete ait internette arastirma yaptim ne buldum tahmin edin hiçbirsey bu isin altindan baska birsey cikacak gibi bence uzerine gidilmeli 65 milyona satilan sirketi alan firmanin telefon numarasida mi olmaz yazik herkes birseyler kaciriyor bu memleketten