ERZURUMSPOR NEREDE?

Erzurumspor ile ilgili çok fazla yazmayı tercih etmiyorum. Zira Erzurumspor ile ilgili adeta uzmanlaşmış isimler, Orkun Çizmeli, Levent Akpınar, Burak Döşer, Nurullah Pala, Naci Ergen varken haddimi bilirim. Ancak dünkü maçtan sonra birkaç cümle kurmadan geçemeyeceğim. Umarım arkadaşlarım haddimi aştığımı düşünmez.

 

 

Sahi biz dün ne izledik?

 

Sahada Fatih Karagümrük takımının rakibi kimdi?

 

Erzurumspor neredeydi?

 

Mehmet Özdilek kulübede miydi?

 

Ne oldu dün akşam?

 

Futbol adına yerlerde sürünen bir takım, çaresiz bir biçimde maçı izleyen hoca, ileriye dönük umutları yerle bir olan taraftarlar.

 

Biz dün ne yaşadık Allah aşkına…

 

Kurusa bakma Mehmet Hoca, dün sahada futbol oynayan takım Erzurumspor değildi. Öyle görünüyor ki seninle futbolcular arasında iletişim yok denecek kadar az. Sahada koşmayan adeta yürüyen o takım Erzurumspor olamaz. Ne oldu, ne yaşadınız, futbolcular mı seni sabote ediyor, sen mi onları bilemem. Bildiğim tek şey Erzurumspor takımı bu değil.

 

Teknik konulara girmeyeceğim; Obertana 90 dakika nasıl sabrettiğini, Teikeu’yu bu takıma kimin getirdiğini, bu kadar kötü bir futbolcunun Erzurumspor’da ne işi olduğunu sormayacağım. Elindeki en kreatif oyuncu Sissoko’yu neden kulübede oturttun demeyeceğim. İlk yarıdaki tek gol pozisyonunun içinde olan Hamroun’u neden değiştirdin sormayacağım. Bu futbolcuların kondisyonu neden bu kadar düşük demeyeceğim. Hiç mi duran top çalışmadınız, takımın savunma anlayışı, hücum sistematiği ne, sormayacağım. Tek sorum şu; Dün takımın oynadığı futbol, senin hocalık kariyerine yakıştı mı? Şehrin adına yakıştı mı? Ne demiştin, maç öncesi idmanda, “ Yensek de adam gibi yenmeli , yenilsek de adam gibi  yenilmeliyiz” Şimdi biz sana göre “adam gibi” mi yenildik?

 

 

Sürekli yolumuz uzun diyorsun, evet yol uzun ancak bu futbol anlayışıyla yolun sonu gelmez benden söylemesi. Şunu söyleyebilirsin, “bu futbolcularla bu kadar” diye. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bu futbolcuları Kayseri, Ankaragücü, Sivas, Trabzonspor maçlarında izledik Yani kumaş çokta kötü değil, ancak terzi sıkıntılı oldu mu elbise çıkmıyor işte.

 

 

Benim gözlemlediğim bu takımın en büyük sıkıntısı, futbolculara ağabeyilik edecek, yönetimle, hocayla aralarında köprü olabilecek, adına ister Sportif Direktör deyin, ister yönetici deyin, ne derseniz deyin biri yok. Belki ki Hocayla, futbolcular arasında bir sıkıntı var.

 

 

Başkan Hüseyin Üneş’in ivedilikle konuya müdahale etmesi gerekiyor. Gerekirse futbolcuları kendisi karşısına alıp tek tek görüşmeli, Hocaya dünkü maçın hesabını yönetim olarak sormalılar. Bu futbol yenmek de var yenilmekte, ancak iyi oynamak zorundasınız, bize futbol izlettirin isterseniz 8-0 yenilin. Bizde diyelim ki futbol adına her şeyi yaptık ama yenildik…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.