ERZURUM VE VEFA ÇOK YAKIŞTI.

Hafta sonu İstanbul’da Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği (EGİAD) ve Erzurum Medya Sanat Derneği’nin (EMSAD) ortaklaşa organize ettiği sanat yaşamlarında 50 yılı deviren Kenan Keskelen, Hüsamettin Ceylan, Fethi Siverekli ve Edip Demir için “Ahde Vefa” gecesine katıldım.

 

 

 

Erzurum ve Vefa birbirine çok yakışan iki kavram. Hele ki sanatçılarına hayattayken kıymet vermek onları onure etmek, bir o kadar da anlamlı. Peşinen organizasyonu gerçekleştiren, iki derneğe, mensuplarına teşekkür ediyorum. Usta sanatçıları hatırladığı, hatırlattığı için.

 

 

 

Bir özel teşekkürde organizsonun kusursuz gerçekleşmesi için ciddi emek harcayan meslektaşım Güler Kahraman’a gelsin. Gecenin sporsoru olan EGİAD’a ve Başkanı Samet Meriç’i de unutmamak lazım. Erzurum’un en genç sivil toplum örgütü olma özelliğine sahip dernek öyle görünüyor ki yaptığı işlerle adından daha çok söz ettirecek.

 

 

 

Avcılar’da, Barış Manço Kültür Merkezi’nde konser programı öncesinde verilen konkteylde şehrin sanat camiasından isimler, iş adamları, siyasiler, STK başkanları bir araya geldi. İki saat boyunca Erzurum konuşuldu. 450 kişilik salon hınca hınç doluydu. Erzurumlu sanatçısına sahip çıktığını gösterdi.

 

 

 

Konser programına gelince, Sunuculuk görevini Güleir Kahraman ve Şakir Bozan’ın yaptığı Ahde Vefa konseri adeta büyüledi. Kenan Keskelen, Hüsamettin Ceylan, Fethi Siverekli, Edip Demir’in sahne performansları herkesi büyüledi.  

 

 

 

 

Genç sanatçılar ustaların eserlerini seslendirdi. Alican Özmen, Halis Topal, Nevzat Soydan Amir Yıldırım, Sevgi Ateş, Nurullah Kaplan, İsmail Bingöl, Murat Yıldız, Hakim Doğan geceye katkı sağlayan genç sanatçılardı. Zekai Aydın, Haluk Dadaş şiirleriyle usta oyuncu Murat Balkuş, espirileriyle geceye damgasını vuran isimler oldu.

 

 

 

EGİAD Başkanı Başkanı Samet Meriç, “ Şehrimizin tanıtımı için son derece önemli olan bu değerlerimize ahde vefa gecesi düzenlemek bizlere nasip olduğunu için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. EGİAD olarak, bu tarz etkinliklerimiz organizasyonlarımız devam edecek. Sivil Toplum Kuruluşları olarak Erzurum’un, Erzurumlunun hizmetindeyiz” dedi. Bu organizasyonla gençlerin neler yapabileceğini Başkan Meriç herkese kanıtlamış oldu.

 

 

 

Son dönemlerde bu kadar keyifli vakit geçirmemiştim. Hüsamettin Ceylan’ın, Kenan Keskelen’in, Fethi Siverekli’nin ve Edip Demir’in gözlerindeki mutluluk ise gerçekten görülmeye değerdi.

 

    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.