ERZURUM MHP'DE HALUK PİRİMOĞLU SESLERİ

Ülkücü camianın efsane isimlerinden biri olan Ömer Haluk Pirimoğlu ismi Erzurum’da MHP kulislerinde gündemde.

 

 

Seçim tarihinin 14 mayıs olarak belirlenmesi sonrası partilerde hareketlilik başladı. Cumhur ittifakının ortağı MHP’de de milletvekilliği için aday olması beklenen muhtemel isimler gündeme geliyor. Henüz aday adayı olduğunu açıklamasa da Ömer Haluk Primoğlu’nun Erzurum’dan milletvekili adayı olacağını gündemde.

 

 

Yeni atanan genç İl Başkanı Adem Yurdagül, sonrasında Erzurum’da saha çalışmalarına hız veren MHP’de milletvekilliği için aday adayları birer birer belirmeye başladı.

 

 

 

 

 

 

Önceki dönem İl Başkanı Naim Karataş, aday adayı olduğunu açıklayan ilk isim oldu. Aday adayı olduğunu açıklaması sonrasında, Erzurum’da seçim irtibat bürosu açan Karataş, seçim startını kendi adına vermiş görünüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aday adayı olduğunu açıklayan bir diğer isim ise Gafur TanasMHP yönetimlerinde görev alan, aslen Çatlı olan Tanas da seçim irtibat bürosunda ziyaretleri kabul ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

Mevcut milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın ise durumunun henüz netleşmediği, Erzurum’dan mı yoksa, Ankara yada Mersin’den mi aday olacağı noktasında partililer farklı görüşler öne sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Aydın’ın partinin özellikle dış politika noktasında önemli isimlerinden biri olduğu, bu yüzden yoğun iş temposu nedeniyle Erzurum’u ihmal ettiğini düşünenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla. Aynı zaman da Aydın’ın istemesi halinde Erzurum’da listenin birinci sırasında olacağını söyleyenler de var.

 

 

 

 

 

 

 

Erzurum MHP kulislerinde ismi gündemde olan bir diğer isim ise, ülkücü camianın Efsane isimlerinden biri olan Ömer Haluk Pirimoğlu ismi. Erzurum’da hemen her kesim tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim olan Pirimoğlu’nun aday olması halinde, şehirde MHP’nin oylarını toparlayacağı ve oyunu artırmada önemli katkılar sağlayacağı konuşuluyor.

Haluk Pirimoğlu’nun Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi hiçbir mitinginde yalnız bırakmadığı, Parti genel merkezinde etkili bir isim olduğu yorumlarının yapıldığı kulislerde “ Partiye emeği çok. Haluk Pirimoğlu ismi, Erzurum’da toparlayıcı bir isim olur. Belli bir kuşağın üzerinde etkili olan Pirimoğlu, ülkücü gençlerinde dava adamı tanımına uyuyor. MHP’ye Erzurum’da heyecan getirir.” Sesleri yükseliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.