ERZURUM İÇİN HAVA KADAR SU KADAR ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum ziyaretinde yıllardır özlediğimiz bir tabloyla karşılaştık. Bir STK başkanı şehir adına hava kadar, su kadar önemli bir konuda hazırladığı dosyayı bizatihi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti.

 

 

 

Bundan önce ve hatta bu gün de bir çok STK Başkanı hava alanında hoş geldiniz demek ve mümkünse bir kare fotoğraf çektirip sosyal medyalarında paylaşmak için yarışa girdi. Sadece STK Başkanları mı, büyük küçük bir çok siyasi bürokrat bu yarışın içindeydi.  Ancak biri vardı ki özlediğimiz, germek istediğimiz bir fotoğrafı paylaştı. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, şehrin “6. Teşvik Bölgesi” kapsamına alınması için hazırladığı detaylı dosyayı Cumhurbaşkanına iletti.

 

 

 

Erzurum’un içinde bulunduğu 5+1 uygulamasının Erzurum’a yatırımcı çekmekte yetersiz kaldığını,     6. Teşvik bölgesi kapsamına alınması gerektiğini, yeni kurulan üçüncü sanayi bölgesinin gelişebilmesi, istihdamın artırılabilmesi ve özel sektör yatırımcıları için şehrin cazip hale gelmesi için bunun şart olduğunu belirterek, hazırlanan dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten ETSO Başkanı Saim Özakalın’ı kutluyorum.

 

 

 

Yıllardır kimse kusura bakmasın sırf “ riyakarlık” olsun diye; Pandemi döneminde Erzurum adına, TOBB Türkiye Ekonomi şurasına video konferans yoluyla katılarak “ Esnafın, ülkenin ekonomisinin sağlam temellere dayanması nedeniyle, risk ve kayıpların minimum seviyede olduğunu”  söyleyen STK Başkanları da gördü bu şehir, milletvekillerine bakanlara, “ Erzurum’da işlerimiz çok iyi, bir önceki yıla kıyasla durumumuz gayet iyi, işler açılıyor, daha da iyi olacak Allah’ın izniyle, hükumetimizin verdiği desteklere müteşekkiriz.” diyen riyakar Oda Başkanlarını da.

 

 

 

Erzurumlu olarak Cumhurbaşkanına şehrin iş dünyasının talebini ileten Saim Özakalın’ın yanında, bir tek Mehmet Sekmen’in olması da aslında düşündürücü. Bu şehrin Valisi, Bakanlık yapan milletvekilleri, İl Başkanı, Diğer STK Temsilcilerini de fotoğrafta görmek isterdim. Bu talebin sadece Ticaret Odasının değil de bir Erzurum talebi olduğunu göstermelerini isterdim.

 

 

Öyle görünüyor ki Başkan Özakalın bu işin peşini bırakmayacak. Bir şehir olarak, siyasetçisinden Sivil Toplum Örgütlerine, Bürokrasisine, Basınına düşen de Özakalın’ı bu mücadelesinde yalnız bırakmamak. Sıcağı sıcağına konunun takipçisi olmak.     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.