Erzurum'dan bir İl Başkanı geçti

Memleket Partisi Erzurum Kurucu İl Başkanı Serhat Can Eş partisinden istifa etti. Bir yıl gibi kısa bir sürede Erzurum'da, Merkez ve ilçelerinde teşkilatlanmayı başaran ve  partisine bin 800 üye kaydeden Başkan Can Eş görev süresi boyunca şehirde etkili bir muhalefet yaptı.

Kurucu Başkan olarak atanmasının hemen ertesinde, bir restoranda bir araya gelmiştik. Çok heyecanlıydı, açıkçası bu heyecanı beni şaşırtmıştı zira Memleket Partisi yeni kurulmuş bir partiydi ve işi çok zordu. O gün yanında iki kişi vardı, Başkan Can Eş, “ Bir yıl içinde bütün ilçelerde teşkilatları kurarım, iki bin üye yaparım” derken, açıkçası 28 yıldır siyaseti takip eden bir gazeteci olarak “ hayal kuruyor” diye geçirmiştim içimden. Erzurum gibi muhafazakar bir şehirde, merkezin solunda kendini konumlandıran bir partinin, bu kadar hızlı örgütlenebileceğine ihtimal vermemiştim. 

Ancak Başkan o gün söylediği her şeyi bir bir gerçekleştirdi. Teşkilatlarını kurdu, bin 800 üye kaydetmeyi başardı. Genç yaşına rağmen etkili, söylediğini dinleten bir İl başkanı oldu. Eğilmeden, kimseden korkmadan, çekinmeden inandığını savundu, doğru bildiğini söyledi, samimiyeti ve dobra üslubuyla kendini sevdirmeyi başardı. Zaman zaman heyecanı kendisine hatalar da yaptırdı, ancak bu hatalarını yaptığı doğru işlerle telafi etmesini de bildi.

Ekibini başarıya inandırmayı başardı. 
Bana da yanıldığımı itiraf edip kendisini gösterdiği performanstan ötürü kutlamak düştü.
Başkan Can Eş’in Erzurum’daki hızına Genel Merkez yetişemedi ve nihayetinde böyle bir ayrılık yaşandı. Başkan bir yıla çok iş sığdırdı. 
Şenkaya’dan Belediye başkan adayı olup, seçimi kaybettiği gün, kendisiyle hiç tanışmadan, seçim dönemi performansı sonrasında, bir yazı kaleme almış ve “Erzurum’da Serhat Can Eş artık önemli bir siyasi aktör olmuştur, bundan sonra da şehir olarak adını çok duyacağız” demiştim. Öyle de oldu. 

Bundan sonrasında da Serhat Can Eş ismini Erzurum siyasetinde çokça duyacağımıza inanıyorum.

Her tercih bir vazgeçiş her vazgeçiş yeni bir başlangıçtır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.