ERZURUM’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ.

Malumunuz salgın nedeniyle 1,5 yıldır okullar kapalıydı. Pazartesi günü itibariyle okullar açıldı. 1,5 yıl uzun bir süre, okullardaki eksiklikler, noksanlıklar giderilmiştir, yüz yüze eğitim sıkıntısız başlayacak derken gördük ki başta Erzurum Valisi olmak üzere, herkes bu 1,5 yılı derin bir uykuda geçirmiş...

 

 

Okullarda personel sıkıntısı mı dersiniz, 35 kişilik sınıflarda ders gören öğrenciler mi dersiniz, Okul bahçelerini dolduran maskesiz veliler mi dersiniz, okulu tadilatta olduğu için başka bir okula yönlendirilen ve akşam saat 20,30 ancak okulundan çıkan küçük çocuklar mı dersiniz, ne ararsanız var.

 

Sıkıntısız başlamasını umduğumuz yüz yüze eğitim ne yazık ki Erzurum’da adeta sıkıntı yumağıyla başladı. Kimse kusura bakmasın, Sayın Vali 1,5 yıldır ne yaptınız? Okullarda tadilata ihtiyaç varsa, bu zamana kadar niye giderilmedi?  Biz Salgın nedeniyle okullarda derslik sayısı artar, sınıflara en azından havalandırma yapılır diye beklerken, eğitim başladıktan sonra tadilat yapmak da neyin nesi?  

 

 

 

Bir okulları gezin ve genelgeye neredeyse hiçbir okulun uymadığını görün. Okul giriş ve çıkışlarında Okul bahçeleri, maskesiz velilerle dolup taşıyor. Okul müdürlerine sorduğumuzda “ Güvenlik görevlimiz yok. İŞKUR veriyordu, ancak henüz vermedi, kasım ayında verecekmiş. “ yanıtını alıyoruz. Kasım ayına kadar buna göz mü yumulacak? Okulların 6 eylülde açılacağı bilinmiyor muydu? Neden İŞKUR planlamasını ona göre yapmadı.  Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR size bağlı değil mi?  Okullar açılmadan önce hiç mi bir toplantı yapıp koordine edemediniz? Açıkçası çok merak ettim. Eğer kasım ayına kadar böyle devam ederse, okullarda Covit 19 vakalarının görülmesi kaçınılmaz olacak, bunun sorumlusu kim olacak? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

 

 

Veliler okullarda hijyen ve temizlik malzemelerinin yetersiz olduğu yönünde şikayetlerde bulunuyor, hem de ilk günden, Allah aşkına hiç mi hazırlık yapılmadı? . Okul tuvaletlerinde tuvalet kağıdı, sabun, dezenfektan yetersizliğinden dertlenen veliler var. Siz gitmeseniz bile birini görevlendirip yüz yüze eğitim başlamadan bir denetim yapamaz mıydınız ?  

 

Gerçekten yazık çok yazık…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.