ELMALI AK PARTİ’DEN ADAY GÖSTERİLEBİLİR İDDİASI

Seçim zamanında da olsa mayıs ayında da olsa artık seçim sath-ı mailine girildi. Dolayısıyla milletvekilliği için aday olacak isimlerde kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı. Siyasi partilerde,  kimlerin listeye girebileceği, teşkilat mensupları arasında kimlerin aday olacağı partililerin gündeminde.

 

 

 

Kulislerde vekil kazanı kaynamaya başladı. Erzurum’dan son seçimde en yüksek oyu alarak 4 vekil çıkaran AK Parti kulisleri en hareketli olanı. Mevcut vekillerden kimler kalır? İl Başkanı Mehmet Emin Öz aday olacak mı? Atatürk Üniversitesi’nin başarılı  Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı aday olacak mı? Eşi ile boşanma sürecinde ortaya atılan iddialarla uzun süre gündemde kalan Zehra Taşkesenlioğlu yeniden aday gösterilir mi? Parti MKYK’sına giren Avukat Abdurrahim Fırat’ın durumu ne olur? Liste bir kim olmalı, hangi adayla ne kadar oy alınır? AK Parti kulislerinde partililer, bütün bu sorulara cevap arıyor.      

 

 

 

AK Parti kulislerinde son günlerde konuşulan bir isim var ki tam bir sürpriz. Erzurumlu Avukat Ebubekir Elmalı. Erzurum Siyasetine Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi ile hızlı bir giriş yapan Elmalı, kısa bir süre sonra TDP’sinden istifa etmişti. İstifa sürecinde adı Cumhuriyet Halk Partisi ile de anılan Avukat Ebubekir Elmalı, Genel Başkanlığını radikal AK Partili Mehmet Metiner’in yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği ( DEMBİR-DER ) Genel Başkan Yardımcı olmuştu. Katıldığı televizyon programlarında Cumhur İttifakını destekleyen söylemleri ile dikkat çeken Elmalı’nın Erzurum’dan aday olacağı iddiaları AK Parti kulislerini karıştırdı. “Nereden çıktı bu adam?” diyenler de var, “yeni bir yüz, tanınmış bir isim Erzurum’da partiye ivme kazandırır” diyenlerde.  

 

 

 

Kısa sürede AK Parti Genel Merkezinde adından söz ettirmeyi başaran Avukat Ebubekir Elmalı, yeniden siyasete döner mi? Dönerse adres AK Parti mi olur bilmem ancak, TDP Genel Başkan yardımcısı olduğu dönemde Erzurum’da adında çokça bahsettirmeyi başarmıştı.  

 

 

 

44 yaşında olan başarılı Avukat Ebubekir Elmalı, Ticaret Hukuku ve Sözleşme Hukuku anlamında uzman bir isim. Hemen her gün çeşitli televizyon kanallarında katıldığı programlarda yaptığı siyasi yorumlarıyla da dikkat çekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.