DOĞRUDUR EZBER BOZDU(!)

Erzurum’da basının mercek altına aldığı Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, yaptığı çalışmalarla ezber bozmuş! Bir meslektaşımız kendisini böyle tarif etmiş!

 

 

 

El Hak doğru! Oral gerçekten ezber bozdu.Zira, Oral, başkan seçilene kadar, muntazam olarak yıllık iş planları Borsa'nın internet sitesinde yayınlanıyordu. O yıl ne yapılacak, ne kadar para harcanacak, her şey bu iş planlarında veriliyordu. Oral, başkan seçildikten sonra, 2019, 2020, 2021 yıllık iş planları her ne hikmetse sitede yayınlanmamaya başladı. Yani Oral ezber bozdu! 

 

 

Şeffaf bir STK olan Ticaret Borsası, içine kapandı. Neden iş planları yayınlanmıyor, kimden ne gizleniyor, merak etmiyor değilim açıkçası… Önceki dönem Borsa Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu’nun, görevi bırakırken Borsa'nın kasasında menkul, gayri menkul, 3,5 milyon nakit olmak üzere toplamda 17 milyon TL bıraktığını biliyoruz, bugün Borsa'nın kaç parası var? Bu 17 milyon TL nerelere harcandı vatandaş olarak biz bilmiyoruz. Zira ezber bozuldu, artık internet sitesinde yayınlanmıyor! Arzu edenler internet sitesine girip bakabilir. Merak edenler için linkini de buradan paylaşayım.

 

https://www.erzurumtb.org.tr/is-plani/3-2018-yillik-is-plani

 

Hakan Oral borsayı güya topluma açmış (!) “Topluma açmak” demek “şeffaf” olması değil mi? Ben mi yanlış biliyorum. Yoksa vatandaşın her gün gidip borsada çay kahve içmesi değil her halde.  Borsa asıl şimdi Hakan Oral başkan seçildikten sonra kara kutu oldu. Hakkı Hınıslıoğlu döneminde yine aylık gelir gider tabloları Borsa'nın sitesinde görünürdü. Şimdi girin bir bakın, açılıyor mu?   

 

 

Hakan Oral, başkan olduktan sonra neler yaptı, o bile doğru dürüst verilmiyor internet sitesinde. Geçtiğimiz gün yazmıştım, üreticiyi memnun etmeyen fiyatlardan alınan, Valilik öncülüğünde yapılmış, soğuk süt zinciri projesi, makam odasının yenilenmesi ve su böreğine alınan işaret belgesi dışında ne yapılmış, bilmiyoruz.

 

 

 

Ama Hakkı Hınıslıoğlu dönemi öyle mi? Bakın bir çırpıda aklıma gelenleri sıralayayım;  8 Sene TOBB Yönetim kurulu üyeliği, İlçe Borsası olan kurum Hınıslıoğlu ile il borsası oldu, 300 olan üye sayısı 1500'e çıktı. 8 kişi olan personel sayısı bir ara 40 kişiye çıktı, son zamanda emeklilerin ayrılmasıyla 24 kişiyle devam ediyor. Tritikale projesi Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirildi, ABİGEM kuruldu, Gümrük Ticaret İşletmelerine ortak olundu, ATA Teknokent'e ortak olundu, Organize Besicilik Projesi Türkiye gündeminde kendine yer buldu, Bir çok ulusal ve uluslararası toplantılarda Erzurum temsil edildi, Hilalkentte Toptancılar Sitesi yapılarak 135 kişiye mülk edinme imkanı sağlandı, Çeşit menkul ve gayrimenkuller satın alındı, o çok övündüğünüz coğrafi işaret belgesinden birkaç tane (Kadayıf dolması, civil peynir, Göğermiş peynir ) alındı. Anlayacağınız Hakkı Hınıslıoğlu, Efsane Başkan’dır. Yaptıkları da ortadadır…

 

 

 

Doğrudur Oral, ezber bozdu, yaptığı işleri çıktığı bir programda anlatırken, Yönetim Kurulunu, meclis üyelerini yok sayarak, “Bu benim tasarrufum, Borsa Başkanı Hakan Oral’ın tasarrufu”  dedi. Borsayı topluma açmış(!) Güldürmeyin Allah’ı severseniz…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.