DIŞI SİZİ, İÇİ ERZURUM’DA YAŞAYANLARI YAKIYOR BEYLER! 

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Önal, Ticaret Borsasını ziyaret ederek, Başkan Oral’a yaptığı önemli(!) projeler için teşekkür etmiş. 

 

 


Neymiş bu projeler, Meclis üyelerinin ifadelerine göre yıllık 500 bin TL Zarar eden Soğuk Zincir Süt Projesi ve kurulduğu günden bu güne ne kadar satış yapıldığı verilerle bir kere bile açıklanmayan Erzurum Çarşı Pazar E Ticaret sitesi. 

 

 

 


Davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi. Kocaeli’ndeki Erzurumluların tuzu kuru! Ne bilsinler, Erzurum’da Ticaret Borsası üyelerinin halini? Dışardan bakınca güzel görünüyor tabi! Yanlarına aldıkları PR şirketi olmayanı olmuş gibi göstermekte mahir. Beyler siz süt zinciri projesinin zarar ettiğini biliyor musunuz? Merkez köylerde süt toplayıp, şehirdeki süt toplayan firmalara rakip çıkan Ticaret Borsası’nın uzak ilçelerdeki sütleri toplamadığını çürümeye terk ettiğini bilmiyorsunuz tabi. Vahşi bir rekabet başlattılar. Erzurum ovasında yakın bölgelerdeki sütü, zaten şehirde faaliyet gösteren mandıralarımız topluyordu. Borsa onlara rakip oldu. Mesela sordunuz mu Hakan Bey’e, Karayazı’nın, Şenkaya’nın, İspir’in, Tekman’ın Köylerinde de süt topluyor muymuş? Sormadınız tabi. Siz size sunulan bilgilerle yetindiniz. 

 

 

 


E ticaret sitesinden bahsediyorsunuz, bilginiz var mı E Ticaret sitesinden kurulduğu günden bu güne ne kadar satış yapabilmiş firmalar. Kaldı ki bu gün  neredeyse bütün firmaların kendi internet siteleri var ve oradan satış yapıyorlar. Yani sizin çok büyük bir hizmet olarak açıkladığınız işi, firmalar zaten kendi imkanları ile yapıyor. Sizin haberiniz yok. Hakan Bey keşke sizleri bilgilendirseydi bu siteden bu güne kadar ne kadar ticaret yapılmış. O söylemedi sizde sormadınız tabi. 

 

 

 


Keşke Hakan Bey’e seçim dönemi vadettiği, “Biz vergi dairesi değiliz, seçilmemiz halinde esnafın defterlerini istemeyeceğiz” sözünü tutup tutmadığını sorsaydınız. Yada Erzurum’a gelmişken birkaç esnafla sohbet edip, sonra methiyeler yağdırsaydınız Hakan Bey’e. Esnafa şu ekonomik dönemde yazılan cezaları, gönderilen icraları bir öğrenseydiniz, keşke. 

 

 

 

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyelerinin Ticarette ne kadar başarılı olduklarını, kendi işlerindeki başarıyı Ticaret Borsasına nasıl yansıttıklarını sokaktan geçen birkaç kişiye sorsaydınız, size gerekli bilgileri verirlerdi. Keşke kendinizi iyice enforme edip öyle yazsaydınız methiyelerinizi.  

 

 

 

Beyler davulun sesi uzaktan hoş geliyor biliyorum ama, dışı sizi içi bizi yakıyor, bilin istedim.    
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.