Cumhurbaşkanı'nı da Erzurum'u da en iyi şekilde temsil etti.

AK Parti kurulduğu günden beri, partide aktif görev almış bir isim AK Parti İl Başkanı  Avukat İbrahim Küçükoğlu. Siyaset anlayışında, Beyefendi kişiliğinden taviz vermeyen, kavgacı değil uzlaşmacı tavrıyla dikkat çeken Genç bir siyaset adamı.

 

 

AK Parti kongre süreci başlıyor. Önümüzdeki aylarda ilçe kongreleri ve sonrasında il kongresi gerçekleştirilecek. Şu günlerde İl Başkanlığı için aday olanların da etkisiyle, seçimdeki oy kaybının faturası Başkan Küçükoğlu’na kesilmeye çalışılıyor. Gerçekten öyle mi? AK Parti’nin Erzurum’da son seçimdeki oy kaybının sorumlusu Avukat İbrahim Küçükoğlu mu?

 

Mart 2023 yılında göreve atanan Başkan Küçükoğlu, bir ay sonra Mayıs seçimleri ile karşı karşıya kaldı. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan 295 bin 655 oy aldı.  Cumhur ittifakının aldığı oy da tam 295 bin 691’di. 28 Mayısta yapılan ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan oy sayısını tam 306 bin 489’a çıkardı. Küçükoğlu göreve geldikten bir yıl sonra bu kez Yerel seçim sürecini yönetti. Tüm Türkiye’de AK Parti ciddi bir oy kaybına uğradı. Erzurum’da bu oy kaybından nasibini aldı ve Büyükşehirde Mehmet Sekmen 174 bin 759 oyla Başkanlığa seçildi. Türkiye sıralamasına girdi. İl Genel Meclisinde ise AK Parti tam 139 bin 774 oy aldı. AK Parti Erzurum’da yine birinci parti olmayı başardı.     

 

Aziziye, Köprüköy Yeniden Refah Partisi’ne, Daha önce MHP’de olan Uzundere Büyük Birlik Partisi’ne, Horasan İYİ Parti’ye, Çat ve Şenkaya ise CHP’ye kaptırıldı. Hepinizin malumu olduğu üzere küçük ilçelerde adaylar seçimi kazandırır yada kaybettirir. Aday belirleme sürecinde Başkan İbrahim Küçükoğlu’nun nasıl bir mücadele verdiğinin bizzat şahidiyim. Genel merkezi her adayla ilgili bizzat bilgilendirdiğini de iyi biliyorum. Neticede adaylık noktasında son sözü genel merkez söyledi.

 

Bu arada baktığınızda bir önceki seçimlerde Tortum kaybedilmişti, bu seçimde kazanıldı, yine 2019’da Oltu’yu kaybeden AK Parti 2024’te seçimi kazandı. Olur hakeza kazanıldı.

 

AK Parti özellikle ekonomide uyguladığı politikalarla oy kaybetti. Seçmenin büyük bir kısmı sandığa gitmedi. Emekli, asgari ücretli, aldıkları maaşlardan mutlu değildi. İktidara bir ders vermek istedi. Bu arada seçmen neticenin bu denli olacağını da tahmin etmemişti. Anlayacağınız son seçimdeki oy kaybını getirip bir kişinin omuzlarına yüklemek en hafif deyimiyle insafsızlıktır.

 

Netice itibariyle Başkan Küçükoğlu görevi devraldığı günden sonra kısa sürede girilen üç seçimden de başarı ile çıkmayı başardı.

 

Erzurum’da yürüttüğü gönül siyasetiyle de (AK Parti içinde, koltuğunda gözü olanlar hariç) hemen her kesimin takdirini de topladı. Hiç çirkinleşmedi, kendisinden görev süresi boyunca kimse kötü bir söz duymadı. Erzurum’un meselelerini yakından takip etti. Parti içerisinde birbirleri ile düşmanlık güden siyasi aktörleri bir araya getirmeyi başardı. Birlikte çalışmalarını sağladı. Parti içi çatışmaların önüne geçti. Yönetimiyle, ilçe başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle uyum içinde çalıştı. Kendisiyle ilgili en ufak, bir usulsüzlük, yolsuzluk iddiası gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Erzurum’u da gerçekten en iyi bir biçimde temsil etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.