CHP ESKİ CHP DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum’da eski görüntüsünden çok farklı bir performans sergiliyor. Bu güne kadar Erzurum’da adeta tabela partisi konumunda olan ve aldığı yüzde 3/4 oyla diğerleri kategorisinde sayılan CHP, İl başkanlığına Eğitimci Suat Dülger’in atanmasıyla  adeta kabuk değişiyor.

 

 

 

Uzun yıllar “Erzurum CHP’ye oy vermiyor, biz ne yaparsak yapalım” diyerek,  CHP’de yöneticilik yapanlar, küçük olsun benim olsun anlayışıyla, parti Genel Merkezini hep uyuttular. Sokağa çıkmadılar, vatandaşa gitmediler, ne partilerini ne kendilerini anlatabildiler.

 

 

 

Bunun Genel Merkez de farkına varmış olacak ki Erzurum’a artık daha farklı bakıyor. CHP Genel Merkezi, biraz geç olsa da eski yöneticilerin kendilerini yatırdıkları uykudan uyandılar.  

 

 

 

Erzurum’u pilot bölge yaparak, “ Saha Çözüm Ekipleri” oluşturdular. Bu güne kadar 40 binin üzerinde hane ve işyeri ziyaret edildi. Parti politikalarını anlatan, broşürler materyaller dağıtıldı. Çalışma devam ediyor. Sonuçlar rapor haline getirilerek genel merkeze sunulacak.

 

 

 

Genel Başkan Keman Kılıçdaroğlu, bütün kurmayları ve 120 milletvekiliyle Erzurum’a geldi. Partisinin gurup toplantısını burada yaptı. Esnafa gitti.

 

 

 

Kılıçdaroğlu daha önce de Erzurum’a gelmişti. Küçücük düğün salonlarını bile dolduramayan parti yöneticileri vardı. Boş salonlara hitap etmişti Kılıçdaroğlu ve belki de bu manzara yüzünden, Erzurum’dan partisi adına ümidini kesmişti.   

 

 

 

Ancak son gezisinden son derece memnun ayrıldı. Gurup toplantısını yaptığı salon, hınca hınç doluydu. Erzurum’da esnafın, tüccarın, vatandaşın ilgisiyle karşılandı.

 

 

 

Kimse kusura bakmasın, bu değişimin perde arkasında, CHP’nin değişim söylemi olduğu kadar, İl Başkanı Suat Dülger’in samimi gayretleri var.

 

 

 

CHP Erzurum’da tabela partisiyken il başkanı olarak atandı. Partiyi görünür, konuşulur hale getirdi. Önceden kırk yılda bir basına demeç veren, basın toplantısı yapamayan CHP, şimdi Erzurum’un hemen her meselesi ile ilgili açıklamalar yapan, eleştiren, çözüm önerileri sunan bir parti haline geldi.

 

 

 

Çünkü Başkan Dülger, partisine zaman ayırdı. Küçük olsun benim olsun demedi. Partisinin adına yakışır bir biçimde halkla iç içe oldu. Dar bir gurup parti yöneticisinin etrafında, yetersiz bir biçimde yapılan siyaseti, sokağa taşıdı.

 

 

 

 

CHP belki de son 25 yılda bulamadığı il başkanını nihayet buldu.

 

 

 

CHP ülkede hizibin belki de en çok yaşandığı partilerden biridir. Parti içi demokrasinin en yoğun yaşandığı CHP’de bu özgürlük bazen kendisine de zarar veriyor. Erzurum’da da partinin yükselişi, ilginçtir ama diğer partilileri değil de yine CHP’lileri rahatsız etti.  Küçük olsun benim olsun diyenler,  Yıllarca bir gurup yönetici dışında partiden içeriye kimseyi sokmayan CHP’liler, İl Başkanı Suat Dülger’in bu gayreti sonrasında “ Acaba bize yer kalır mı? endişesine düştüler. Geçmişte ki rahat ve mutlu(!) günlerine geri dönmek için, Dülger’i başkanlıktan düşürme adına ciddi gayret gösteriyorlar. Bu azimlerini geçmişte, seçim dönemlerinde sergileselerdi CHP Erzurum’da vekil bile çıkarabilirdi.

 

 

 

 

Geçmişte İl Başkanlığı yapan ve adı bin bir türlü işlere karışan İl Başkanlarını baş tacı edip, Suat Dülgere savaş açmak, en hafif ifadeyle vicdansızlıktır.       

 

 

                      

 

Suat Dülger'e savaş açanlar arasında sadece eski yöneticiler yok. CHP’den yapılacak seçimlerde vekil adayı olma hayali kuranlar da Suat Dülger’i kendileri için ciddi bir engel görüyor. Zira Başkan Dülger, “ Erzurum’da CHP’nin milletvekili çıkarabilmesi için, en fazla oyu alacak aday kimse onu bulup aday edeceğim.” diye her ortamda konuşuyor.  Erzurum’da geçmişte başka partilerden adaylık deneyip, aday olamayanlar, çaplarıyla kendi ailesinden bile oy alamayan eski adaylar, “ bu anlayışla biz listeye giremeyiz” paniğindeler. Benden duymuş olmayın ama “ aşırı ülkücü” olarak tabir edilen, geçmişte MHP’den aday olmuş bir Doktor bile, CHP’nin liste birine göz dikmiş durumda. Eski yöneticilerle bir araya gelmiş, Suat Dülger engelini nasıl ortadan kaldırırım çabasında.

 

 

 

Erzurum’da oylarını artıran ve belki de son 30 yılda ilk kez vekil çıkarabilecek potansiyeli yakalayan CHP Genel Merkezi’nin, bu hizip çıkaranlara acil müdahale etmesini öneririm.

Zira CHP Erzurum’da eski CHP Değil.   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.