CHP Erzurum’da nereye koşuyor.

Hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum’da daha önce görülmemiş bir üye katılım töreni gerçekleştirdi. Başta Memleket Partisi’nden olmak üzere 750 kişi CHP’ye üye oldu. Memleket Partisinden istifa eden İl Başkanı Serhat Can Eş, ilçe Başkanları ve üyeler Hilton Otelin balo salonunu doldurmuştu.  Kimse kusura bakmasın 27 yıldır siyaseti takip eden biriyim, CHP adına böyle bir katılım bu güne kadar görmedim. Bu kuşkusuz Serhat Can Eş’in ve İl Başkanı Suat Dülger’in başarısıdır.

 

 

 

 

Katılım törenine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile program sonrasında sohbet imkanı bulduk. Programa katılan az sayıda gazeteciye yaklaşık 1 saatini ayıran Salıcı, sorulan sorulara samimi cevaplar verdi.

 

 

 

ŞAPKAMIZI ÖNÜMÜZE KOYDUK

CHP’nin Erzurum’dan uzun yıllar milletvekili çıkaramadığı, 2018 seçimleri sonrasında bunun nedenlerini araştırmaya başladıklarını ve bu kapsamda da kurdukları “doğu masasıyla”, bu durumu tersine çevirmek için çalıştıklarını belirtti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel önem atfettiğini de ifade eden Salıcı, ötekileştirici değil, birleştirici bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. “ Tabiri caizse şapkamızı önümüze koyduk, nerede yanlış yaptığımızı, neyi eksik yaptığımızı bilimsel bir biçimde araştırdık, raporladık, bu raporlar doğrultusunda, saha çözüm ekiplerimizi kurduk. Bu güne kadar yaklaşık 70 bin hane ve işyerini tek tek arkadaşlarımız ziyaret ediyorlar. Partimizi anlatıyorlar, sorunları dinliyorlar.” dedi.

 

 

 

MİLLETVEKİLLERİMİZLE SAHADAYIZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 120 milletvekiliyle Erzurum’da yaptığı gurup toplantısını hatırlatan Salıcı, “ Gurup toplantımız sonrasında vekillerimiz sürekli Erzurum’a geldiler. Geçtiğimiz Günlerde Genel Başkan Yardımcımız Gamze Akkuş İlgezdi hanımefendi ve milletvekillerimiz, Erzurum merkezde ve ilçelerde çalışmalar yaptılar. Bu gün bizler buradayız. Ağır kış koşulları başlayana kadar bu ziyaretlerimiz Erzurum özelinde devam edecek.” dedi.

 

 

 

DESTEK VERMEZLER

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya, Erzurum’un Millet Meclisi’nde muhalefet anlamında temsilindeki yetersizliğinden bahsederek, “ Şehir en az altı ay ağır kış koşullarıyla mücadele ediyor. Sadece Erzurum’da değil, bölgedeki bir çok il aynı dezavantajı yaşıyor. Bizler şehir insanı olarak, sadece kış aylarına özel bir pozitif ayrımcılık istiyoruz. En azından kış aylarında kullanılan doğalgazdan vergi alınmaması yönünde bir teklifi mecliste gündeme getirir misiniz? CHP’nin gündeme getirdiği konulara iktidar kayıtsız kalmıyor, eminim şehrin ve bölgenin iktidar partisi milletvekilleri de bu teklife destek olurlar.” dedim. Salıcı’nın cevabı oldukça düşündürücü bir o kadar da üzücüydü. Salıcı “ Sinan bey inanın destek olmazlar. Bizden giden bütün teklifleri okumadan reddediyorlar. Ancak yine de sizin bu teklifinizi meclis açılır açılmaz, milletvekili arkadaşlarımızla hazırlayıp sunacağımıza söz veriyorum. Kimin destek olup, kimlerin destek olmadığını da size bildireceğim.”  dedi.

 

 

 

 

Evet gerçekten de CHP Erzurum’da adeta kabuk değiştirdi. Özellikle İl Başkanı olarak Suat Dülger’in atanması sonrasında hızlı bir toparlanma süreci yaşıyor. Kuşkusuz Türkiye genelindeki oy artışının da bunda etkisi var, ancak bana sorarsanız yapılacak ilk seçimde CHP Erzurum’da en azından 30 yıldır almadığı bir oyu alacak. Milletvekili çıkarabilir mi çıkaramaz mı diye soracak olursanız doğru bir adayla milletvekili de çıkarabilir.

 

 

 

 

Bir parantezde Serhat Can Eş’e açmak istiyorum. 750 kişiyi bir çırpıda Memleket Partisi’nden CHP’ye geçirmek öyle kolay bir iş değil. “ Ben ayrılıyorum, sizlerde benimle birlikte geliyorsunuz” demek, ilçe başkanlarıyla fire vermeden bunu başarmak hakikaten önemli. Genç ve saha da aktif bir isim Serhat Can Eş. Geçmişte CHP’de bir takım haksızlıklara uğramış ve yollarını ayırmıştı. Bu gün gelinen noktada yetiştiği camiaya geri dönmenin mutluluğu salonda gözlerinden okunuyordu.

 

 

 

CHP İl Başkanı Suat Dülger, genç siyasetçi Serhat Can Eş, öyle görüyor ki bu dokuz ayda sahanın tozunu attıracaklar. Bekleyip göreceğiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.