ÇEKİN ELİNİZİ

BUNU TARTIŞMAK BİLE ÇAĞDIŞIDIR

Günlerdir ülke gündemini  Fikri Sağlar’ın "Yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var. Nitekim başıma da geldi. Dolayısıyla bunu aşabilmeniz lazım. Demokrasiyi, hukuk devletini, bütün kavramları ortaya koyarken pratiği de hesaplamamız gerekiyor." İfadesi meşgul ediyor. Haber kanallarında günlerdir bu konu tartışılıyor. İktidarı, muhalefeti bu konu üzerinden siyaset yapıyor, açıklamalarda bulunuyor. 

 

 

Pes doğrusu !

 

 

Bu gün hala bunu tartışıyor olmamız bile kabul edilemez bir durum. Çekin elinizi başörtüsünden. Artık bu gün, insanların kafasının içindekilerle ilgilenmemiz gereken bir çağdayız, kafasının üstündekilerle değil. İnsanların giyim kuşamını tartışmak ilkellikten başka bir şey değil. Ne demek Başörtülü hakim olamaz. Niye, neden olmasın? Başörtülü hakim adaleti yerine getiremezmiş, hadi oradan! Başörtülü, hakim de olur, savcı da olur, polis de olur, asker de olur, akademisyen de olur, öğretmen de olur, milletvekili de olur, bakan da olur… Olur da olur… Bu ülkede kadınlarımızın üçte ikisi inançları gereği örtünüyor… Siz hangi saikle bunun siyasi olabileceğini düşünüyorsunuz? İnsanların niyetlerini okumak, kalbinin içini bilmek, zihninde ne düşündüğünü anlamak, kılık kıyafetine bakarak mümkün olabilir mi?

 

 

Her konuda olduğu gibi bu konuda da suistimaller elbette vardır.  Ama suistimal edilir diye toptan bir yasaklayıcı anlayış, küflenmiş, yoz, çağdışı bir anlayıştır. Medeniyet bedeni açmakla ölçülebilir mi?

 

 

 

Ne diyor AKİF, “ Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni, desenize hayvanlar bizden daha medeni !...

 

 

Asıl rahatsız edici olan, ülkenin birikmiş onca sorunu problemi varken bizim hala başörtüsü ile uğraşmamız. Bu mudur muhalefet? Politika üretmekten bu kadar mı acizsiniz? İnsanların inançlarını öteleyerek, yok sayarak mı muhalefet ediyorsunuz? Bu anlayışınız, insanları korkutuyor, bu anlayışınızla başı kapalı kadınları ötekileştiriyorsunuz, bunun farkında değil misiniz?

 

 

 

Ne yazık ki bu ülkenin en büyük sorunu, muhalefet etmekten aciz, yeni politikalar üretemeyen muhalefet partileridir.  

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.