BEN O AİLELERE SÖZ VERDİM!

9 aralıkta duyurmuştuk iğrenç haberi. Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda   yaşları 10 ila 11 arasında değişen 7 çocuk cinsel istismara uğramıştı. Erzurum Valisi Okay Memiş’e gidip olayla ilgili bilgi almıştım. Kendisi failin yakalandığını, Kuran Kursunda çalışanların açığa alındığını ve idari soruşturma başlatıldığını söylemişti.

 

 

İki ay sonra,  4 Şubat günü iddianamenin hazırlanıp mahkemeye sunulduğunu duyuran haberi yazarken, aradım Erzurum Valiliğini, Vali beye idari soruşturmanın hangi aşamada olduğunu, kuran kursunda çalışanlar hakkında adli soruşturma da başlatılacak mı diye sormak istedim. Tam dört gün sonra 8 şubatta geri dönüş yapıldı valilikten. “ Vali bey konuyla ilgili açıklama yapmak istemiyor, ancak idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi” dediler.

 

 

5 ay boyunca erkek çocuklarına cinsel istismarda bulunan şahıs aralık ayında yakalandı. Erzurum’da savcılık iki ay içerisinde, delilleri topladı, çocuklarla tek tek görüşüldü, iddianame hazırlandı, mahkemeye sunuldu. Savcı iki ayda tamamladı iddianamesini, ancak müfettişler Kuran Kursunda çalışan diğer personelle ilgili soruşturmasını hala tamamlayamamış.   

 

 

 

Bakın “ Zamana yayarız, vatandaşı oyalarız, unutulur gider” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Beş ay boyunca çocuklara cehennem azabı yaşatan fail, fiilini işlerken, görmeyen, fark etmeyen o Kuran kursundaki,  idarecisinden, çalışanına herkes gereken cezayı almadan, bu işin peşini bırakacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

 

 

Ben çocukların ailelerine söz verdim söz.

 

 

İddianameye bakıldığında sanırsınız ki bu 22 yaşındaki  fail, yoldan geçerken Kuran Kursuna gelmiş, çocuklara taciz tecavüzde bulunmuş, sonrada çekip gitmiş. İddianamede olmayanları söylemek lazım.

 

 

Bu şahsı işe alan kim?

Bu şahsın çocuklarla 24 saat zaman geçirmesine göz yuman kim?

Bu şahsın çocuklarla aynı yurtta kalmasına kim izin verdi?

İdari soruşturmada Kuran kursu çalışanları  “ Şahıs kameraları çevirmiş” demişler,  kameralar duvarları gösteriyorken, 5 ay boyunca neden bu kameralar çevrilmiş diye sorgulamayan  Kuran Kursu’nun idarecisi kim?

Kuran Kursu çalışanları mesailerine düzenli olarak gidiyorlar mıydı?

Kuran Kursu’nda eğitim gören diğer çocukların hepsi tek tek dinlendi mi?

Bu soruların hepsi cevap bulana kadar, konuyu gündemde tutacağım.

 

Müftü Bey, bu aileleri neden gidip ziyaret etmediniz?

Bu çocuklar sizlere emanetti, emanet…

Siz emaneti böyle mi muhafaza ediyorsunuz?

Neden çıkıp iki çift laf edemediniz. En azından özür dilemediniz?

Milletvekilleri ya siz! Bu millet size oy vererek vekil seçti. Bu çocuklar için ne yaptınız? Siz bir kez olsun gidip ailelere “ Yanınızdayız, suçlular ceza alsın diye elimizden geleni yapacağız” diyebildiniz mi? “Neye ihtiyacınız var, sizin için ne yapabiliriz” diye sorabildiniz mi?

Hiç Emniyet Müdürlüğüne sordunuz mu son bir yıl içerisinde Erzurum’da bu tarz kurumlarda ne kadar cinsel istismar şikayeti yapılmış? Biliyor musunuz? Hadi İktidar milletvekillerini geçtim, muhalefet milletvekili siz biliyor musunuz Erzurum’da son bir yılda kaç çocuğa cinsel istismar yapıldığını? Neden sormuyorsunuz bu soruyu Emniyet Müdürlüğüne? Yada bu olayla ilgili idari soruşturma bu kadar geciktirilirken, müftülüğe sordunuz mu soruşturma neticesi ne oldu diye?

Başınızı kuma gömdüğünüzde, bu olay yaşanmamış gibi davrandığınızda, her şeyin düzeleceğini mi zannediyorsunuz?

“ Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”  diyen bir peygamberi olan İslam dinine gerçekten inanıyor musunuz?   

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.