Başkan Dölekli az zamanda çok iş yaptı.

Marifet iltifata tabidir. Hizmet edenlerin yaptığı başarılı işleri takdir edeceğiz ki daha iyi sonuçlar elde edelim. Başarı süreklilik arz etsin. Hizmet edenin motivasyonu artsın. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’de bu takdiri hak eden belediye başkanlarından biri.

Ahmet Başkan seçileli bir yıl oldu. Normal şartlarda belediye başkanlarının ilk yılı, belediyecilikten gelmiyorsa, işleyişi tanımak ve kavramakla geçer. Bu yüzden biz gazeteciler de dahil, vatandaş ilk yıl, seçilen belediye başkanından çok şey beklemez. Bir yıl zaten göz açıp kapayınca kadar geçen bir süre. Yani ilk yılında seçilen başkana karne vermek objektif ve insaflı  bir yaklaşım olmaz.

Peki Başkan Dölekli’yi neden takdir etmek gerekiyor?

Birincisi Pasinler, gelir dağılımına baktığımızda ekonomik olarak dar gelirli vatandaşlarımızın oldukça yoğun olduğu bir ilçe. Böylesi şartların olduğu bir yerde Belediye Başkanlığı yapmak zor iştir. Belediyenin kapısını çalan on kişiden dokuzu, iş ister, ya çocuğuna ya kendisine. Geçinebilmek için yardım ister. Haksız da sayılmazlar zira Kaymakamlıklar olsa da, ilçelerde halk kendinden gördüğü Belediye Başkanından ister. Pasinler Belediyesi’nin bütçesi de bütün bu talepleri karşılamak için yeterli değil. Nüfusa göre gönderilen para, bırakın büyük hizmetler yapmayı, mutat giderlere ancak yeter.

Başkan Dölekli seçildiği gün nasıl bir belediye devraldığını elbette biliyordu ve ağlamadan, enkaz edebiyatı yapmadan, şu kadar borçla devraldık demeden, kolları sıvadı ve kurduğu ekiple maksimum düzeyde hizmet için çalışmaya koyuldu.

Başkan Dölekli’nin belki de en büyük şansı samimiyeti.

Kendisini tanıdığım için söylüyorum, başkan son derece samimi bir insan. Özü sözü bir, kafasının arka planında bir şey yok. Gönlünden geçeni diliyle söyleyen bir adam. Bu siyasette iyi bir meziyet midir bilmem ama, insanlık noktasın son derece önemli. Belki de bu yüzden Pasinler halkı kendisini çok seviyor. Öyle ağdalı ve süslü cümleler kurmuyor başkan, insanlara yukarıdan bakmıyor. Bu yüzden ilçe halkı, içlerinden biri olarak görüyor kendisini.

Gelelim Başkanın bir yıllık kısa sürede neler yaptığına;

Başkan Dölekli, belediye bünyesinde kurduğu şirketle 64 kişilik istihdam sağladı. Bu 64 kişinin sadece üç tanesi başkanın akrabası, geriye kalan 61 kişi ilçe halkından işsiz insanlar. Yeni seçilmiş bir belediye başkanının kendi ekibini kurması kadar da doğal bir şey olamaz.

Başkan seçildiği günden bu güne insan odaklı hizmet anlayışını benimsemiş bir isim. En büyük yatırım insana olan yatırımdır anlayışından hareketle ilçedeki 700 öğrenciye ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor. Hem de belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan. Tamamen ikili ilişkilerdeki becerileri ve hayırseverlerin katkılarıyla. Ücretsiz ulaşım deyip geçmeyin. Bu işin aylık maliyeti ortalama 300 bin lira…

Pasinler Belediyesi her ay 500 aileye gıda, yakacak, giyecek ve nakdi yardım yapıyor. Ekonomik olarak bütün imkansızlıkla rağmen.

Bakın bir yıl gibi kısa bir sürede bir çok köyde eksik olan Taziye evlerini yaptı, muhtarlara muhtarlık binaları yapıldı, hiçbir gelir getirmeyen, kaplıcayı tadilattan geçirdi, çok uygun fiyatlarla ilçe halkının kullanımına sundu. İlerleyen zamanda Pasinler’in Termal turizmden en üst düzeyde faydalanabilmesi için projeler geliştiriyor, Kadın Konuk evi yaptı. Bir çok köyün grup yolları asfaltla tanıştı. Bir çok mahallede kilit taşı çalışması yapıldı.

Benim bildiğim üç büyük firma ile yatırım noktasında ön protokoller yapıldı. Bu yatırımlar gerçekleşirse Pasinler’de istihdama ciddi katkı sağlayacak. Binlerce insana iş kapısı olacak.

Bir yılda yapılan bu hizmetler; Ülkenin girdiği ekonomik dar boğaz, Korona virüsü belası, düşünüldüğünde hiç de küçümsenmeyecek hizmetler.

Ben Başkan Dölekli’yi kutluyorum.

Şevki kırılmaz ve aynı gayretle çalıştığında görev süresi dolduğunda çok farklı bir Pasinler göreceğimizden benim kuşkum yok. Samimiyeti, iletişim becerisi, insanlarda oluşturduğu güven duygusuyla, ilçe halkından aldığı destekle, Pasinler için kurduğu hayallerini birer birer gerçekleştireceğine inanıyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.