5 PARTİNİN B PLANI NE?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı noktasındaki 6 masanın diğer partilerinin ortak kararını desteklememesi sonrasında, yaptığı açıklama tabiri caiz ise herkesi şaşkına çevirdi.

 

Meral Akşener’in “Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek istiyorlar”, “ Kumar masasın da Noter Masasında da olmayacağız”, “ Dayatmalar bizi yıldıramaz”,  “Ucube bir zihniyete karşı aynı kararlılıkla duruyoruz”, “ Milletimizin sözünü bastıran değil söyleyen olacağımıza söz verdik” ifadeleri muhalefet kanadında, “ O görüşmede ne oldu, Meral Akşener’i bu noktaya ne getirdi?” sorularının sorulmasına sebep oldu.

 

Siyaseten kartlar bu açıklamayla yeniden karıldı ve dağıtılacak. Bakalım kimin eline ne gelecek? Meral Akşener, CHP’li iki belediye başkanına seslenerek, deyim yerindeyse “ İkinizden biri aday olsun, yada İYİ Parti’nin adayı olun” mealinde çağrıda bulundu. Yazıyı kaleme aldığım şu saate kadar ne Ekrem İmamoğlu’ndan ne de Mansur Yavaş’tan Meral Akşener’in bu çağrısına bir karşılık gelmedi.

 

Şimdi başından beri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı defansıyla bilinen Akşener’in, Bu iki başkan teklifine olumsuz karşılık verince ne yapacak? Kendisi mi aday olacak, yoksa bir başka ismi mi aday edecek? Yalnız kalan Akşener, 6 masanın dışında kalan partilerle ittifak edecek mi? Diğer partiler Akşener’in bu tavrı sonrasında kendisine güvenebilecek mi? Yoksa kendi ifadesiyle tek başına “tarih mi yazacak, tarih mi olacak?”

 

Veyahut istediği belediye başkanlarından herhangi bir aday oldu diyelim. İlk turda seçilemezse, muhalif kanat Kemal Kılıçdaroğlu’na daha fazla oy verirse, ikinci turda İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek mi?

 

 

Hani 6'lı masanın adayı, 13. Cumhurbaşkanıydı? 

 

 

 

Meral Akşener neden İYİ Partili bir ismi değil de CHP’li iki belediye Başkanından birini aday göstermek istiyor? Kendi oylarına yeterli derecede güvenmediği için mi? CHP’den oy devşireceğini düşündüğü için mi?

 

Akşener, Pazartesiyi niye beklemedi? Meral Akşener’in dili, masadan kalkma dili değil, masayı dağıtma dili. “Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek” ifadesi kavgada söylenmez. Masadan kalkmak değil masayı dağıtmak daha isabetli bir değerlendirme olur. Erzurum tabiriyle bu tavır, " Merek yandıysa, sıçanlara da kalmasın tavrı!" Bu tavır İYİ Parti seçmeni üzerinde etkili olur mu? 

 

Meral Akşener’in masadan kalkmasıyla 5 masa haline gelen kanadın B Planı ne? Meral Akşener’in ayrılması, oy kaybettirir mi? Kaybettirirse bu oyların yerine ne konulacak. Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in bu açıklamaları sonrasında yeniden bir uzlaşma zeminine gelebilir mi? Diğer 4 liderin tavrı ne olacak? Kemal Kılıçdaroğlu, aynı sertlikte cevap verecek mi?

 

Çok soru sordum farkındayım. Aklımda deli sorular?

 

Pazartesiye kadar bir çok konu netleşir. Ancak Meral Akşener hemen her konuşmasında “masadan kalkan, masanın altında kalır” ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrasında masanın altında kimin kalacağı siyasi kulislerin en önemli gündemi olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.