Uzundere’de sağanak yağış sele dönüştü: Yollar kapandı, araçlar sel sularına kapıldı
Erzurum’un Uzundere ilçesinde 6 Eylül 2026 Pazar günü saat 16.00 sıralarında etkili olan aşırı yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Balıklı, Çamlıyamaç, Dikyar ve Sapaca mahallelerinde sel meydana gelirken, çok sayıda noktada ulaşım olumsuz etkilendi.
Şiddetli yağışın ardından oluşan sel nedeniyle Erzurum-Artvin karayolunun Uzundere ilçe merkezinden geçen bölümünde ulaşım bir süre servis yolundan sağlandı.
İki araç sel sularına kapıldı
Gölbaşı Mahallesi’nde meydana gelen selde iki araç sel sularına kapıldı. Bölgede yoğun rusubat birikintileri oluşurken, Gölbaşı Camii yolu da ulaşıma kapandı.
Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in evinin önünde bulunan menfezin de sel nedeniyle ağır hasar gördüğü bildirildi.
Ekipler sahada
Selin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Belediyesi ve DSİ ekipleri kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı. AFAD Erzurum İl Müdürlüğü ekipleri de bölgede çalışmalara başladı.
Ekiplerin, sel sularının taşıdığı rusubat ve malzemeleri temizleyerek ulaşımın normale dönmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
İlçe protokolü sahada inceleme yaptı
Uzundere Kaymakamı Muhammet Taha Canpolat, Uzundere Belediye Başkanı M. Halis Özsoy ve AK Parti Uzundere İlçe Başkanı Harun Han, selden etkilenen Gölbaşı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Yetkililer, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde takip ederek ekiplerden bilgi aldı.
Selin ilçede oluşturduğu hasarın boyutunun, ekiplerin sahadaki çalışmalarının tamamlanmasının ardından netleşmesi bekleniyor.
GÜNDEM
Yayınlanma : 07 Eylül 2026 02:12
Uzundere’de sağanak yağış sele dönüştü: Yollar kapandı, araçlar sel sularına kapıldı

Erzurum’un Uzundere ilçesinde 6 Eylül 2026 Pazar günü saat 16.00 sıralarında etkili olan aşırı yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Balıklı, Çamlıyamaç, Dikyar ve Sapaca mahallelerinde sel meydana geldi.
- Youtube



