2. OSB’ye 650 Dönümlük İlave Alan Onaylandı
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (2. OSB) genişletilmesi kapsamında 650 dönümlük ilave alanın tahsisi onaylandı. Kararı kamuoyuyla paylaşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, sürecin uzun süredir siyasi ve bürokratik kanallarla takip edildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Erzurum’un sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve yatırım alanlarının genişletilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, 2. OSB’ye ilk etapta 650 dönümlük ilave alan tahsis edilmesi onaylandı.
Müjdeli haberi kamuoyuyla paylaşan ETSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, tahsis sürecinin uzun süredir takip edildiğini belirtti.
Özakalın yaptığı açıklamada, “Uzun süredir şehrimizin siyasi erkânı ve bürokrasisiyle birlikte takip ettiğimiz 2. OSB için ilk etapta 650 dönümlük ilave alan tahsis edilmiştir.” ifadelerini kullandı.
Özakalın, Erzurum’un sanayi ve yatırım kapasitesinin artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilen süreçte emeği geçen isimlere de teşekkür etti.
Saim Özakalın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a; önceki dönem Erzurum Valimiz ve İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’ye; Millî Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin’e; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a; önceki dönem İçişleri Bakanımız ve AK Parti Erzurum Milletvekilimiz Sayın Selami Altınok’a; Erzurum Valimiz Sayın Aydın Baruş’a; AK Parti Erzurum Milletvekillerimiz Sayın Fatma Öncü, Sayın Mehmet Emin Öz ve Sayın Abdurrahim Fırat’a; MHP Erzurum Milletvekilimiz Sayın Kamil Aydın’a; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e; AK Parti Erzurum İl Başkanımız Sayın İbrahim Küçükoğlu’na; MHP Erzurum İl Başkanımız Sayın Adem Yurdagül’e ve emeği geçen herkese iş dünyamız ve sanayicilerimiz adına teşekkür ederiz.”
650 Dönümlük Yeni Alan
OSB’ye tahsis edilen 650 dönümlük ilave alanın, Erzurum’da yeni sanayi yatırımlarının önünü açması ve mevcut yatırım taleplerinin karşılanmasına katkı sağlaması bekleniyor. Tahsis edilen alanla birlikte 2. OSB’nin büyüme kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
EKONOMİ
Yayınlanma : 27 Ağustos 2026 09:12
2. OSB’ye 650 Dönümlük İlave Alan Onaylandı

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (2. OSB) genişletilmesi kapsamında 650 dönümlük ilave alanın tahsisi onaylandı.
- Youtube


