SİYASET Haber Girişi : 29 Aralık 2022 10:01

Yeniden Refah Partisi Erzurum’da dikiş tutmuyor.

Yeniden Refah Partisi Erzurum’da dikiş tutmuyor.
Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanı Yusuf Kızıltaş'tan zehir zemberek açıklama.

Partinin Kurucu Palandöken İlçe Başkanı Yusuf Kılıztaş tüm teşkilatıyla birlikte istifa etti. Kızıltaş istifa açıklamasında, yeni atanan İl Başkanı Adnan Bozan ve Yeniden Refah Partisi, MKYK 11. Sıradaki yedek üyesi  Sadık Çat’ı suçladı.

 

 

 

2018 yılında merhum Necmettin Erbakan’ın oğlunun kurduğu Yeniden Refah Partisi Erzurum teşkilatlarında sular bir türlü durulmuyor. 4 yıl içerisinde 4 il başkanı değiştiren partide son başkan müteahhit Adnan Bozan olmuştu. Adnan Bozan’ın il başkanı atandıktan sonra, seçilmiş ilçe başkanlarına karşı sergilediği tavır, bir çok ilçe başkanı tarafından rahatsızlık verici olarak değerlendiriliyor.

 

 

 

Parti teşkilatları tarafından, Erzurum’un en başarılı ilçe başkanı olarak değerlendirilen ve 1180 üyesi bulunan Palandöken ilçesinin Kurucu İlçe Başkanı Yusuf Kızıltaş, İl Başkanı Adnan Bozan’ı ve Yeden MKYK üyesi Sadık Çat’ı eleştirerek istifa etti. Kızıltaş açıklamasında şunları söyledi; “ 2 yıldır büyük bir şerefle yürüttüğüm Palandöken İlçe Başkanlığından istifa etmek zorunda kaldım. Bu güne kadar ben ve dava arkadaşlarım, ciddi fedakarlıklar göstererek partimize 1180 üye kaydı yaptık. Palandöken İlçesinde Genel Başkanımızı temsil ettik. Bu gün itibariyle ben ve 145 kişilik teşkilat mensubu arkadaşlarım, partimizden istifa ediyoruz. Tepeden inme, Erzurum’da hiçbir partili arkadaşımızla istişare yapılmadan atanan İl Başkanı Adnan Bozan’ın sergilediği hegamonik tavır, ne yazık ki bizleri bu noktaya getirdi.

 

 

 

Siyaset insanla yapılır, insandan çok paraya kıymet verenlerle yol yürünmez. MKYK’DA yedekte ismi yazılan Sadık Çat’ın güdümü altına giren, onun yönlendirmesiyle hareket eden İl Başkanı Andan Bozan, istişareye kapalı, benim dediğim olur, her şeyi ben bilirim tavırlarıyla bir çok arkadaşımızı incitmiştir. Aslen Erzurumlu olmayan birinin, Sadık Çat’ın Erzurum sorumlusu olması ve bu güne kadar atanan önceki 3 il Başkanını etkisi altına alamadığı için görevden alınma süreçlerinde aktif rol oynadığı bütün partililerimiz tarafından bilinmektedir.

 

 

 

Ne yazık ki geçmişte AK Parti’nin Aziziye İlçesine bile başkan etmediği Adnan Bozan Yeniden Refah Partisinde İl Başkanı olmuştur. Bizler Milli Görüş geleneğine, Merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayat felsefesine adanmış insanlarız. Dolayısıyla diyoruz ki; yol adanmışlarla yürünür, dadanmışlarla değil. Önümüzdeki süreçte canlı yayında Sadık Çat ve Adnan Bozan’la ilgili açıklamalarımızı detaylı bir biçimde yapacağız. ” dedi.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.