GÜNDEM Haber Girişi : 07 Ocak 2022 14:54

YENİ EKONOMİK MODELİ BEN ÖNERDİM.

YENİ EKONOMİK MODELİ BEN ÖNERDİM.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katıldığı bir televizyon programında "Ben ekonomistim" dedi ve yeni ekonomik modeli kendisinin bakana önerdiğini söyledi. Başkan Sekmen telefonumda Whatsapp yazışmaları duruyor diye de ekledi.
YENİ EKONOMİK MODELİ BEN ÖNERDİM.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı yerel bir TV programında ekonomik gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen ekonomik sorunlar yaşadığına dikkat çeken Başkan Sekmen, döviz kurlarındaki artışı dizginleyen ve önemli ölçüde gerilemesine neden olan “Kur garantili TL mevduat hesabı” uygulamasını Maliye Bakanı’na önerenlerden biri olduğunu açıkladı. Sekmen, “Göreceksiniz dolan 9-10 TL’ye düşecek, ülke şaha kalkacak” dedi. 

 

 

Yerel bir TV kanalına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunlarla ilgili yöneltilen sorulara son derece çarpıcı cevaplar verdi. “Ben ekonomistim” diyen Başkan Sekmen, özellikle döviz kurunda yaşanan yükselişi durduran “Kur garantili TL mevduat hesabı” uygulamasını önerenlerden biri olduğunu açıkladı, “Maliye Bakanımıza daha bugün altınla ilgili yeni bir öneride bulundum” dedi. 

 

 

 

 

“SADECE TÜRKİYE DEĞİL, DÜNYA SIKINTI YAŞIYOR”

Ekonomik sorunların pandemi ile birlikte tüm dünyayı etkilediğini, haliyle Türkiye’nin de bu sorunu yaşadığını savunan Başkan Sekmen, şunları söyledi:  

 

 

 

 

Türkiye değil Dünya büyük bir ekonomik sıkıntıdan geçiyor. Alışkanlıklarımız değişti, Tedarik zincirinde büyük bozulmalar oldu. Maliyetlerimiz arttı. Enerji tedarikinde anormal yükselişler söz konusu oldu. Bakın Kazakistan bir petrol ülkesi ama petrole zam yaptılar. Çünkü çıkarımında zorlanmaya başladılar, maliyetler arttı. Etrafımıza bakacağız, halimize şükredeceğiz. 

 

 

 

 

“YENİ MODELİ BEN DE ÖNERDİM”

Bu arada kur ile oynadılar. Hiç dolara ihtiyacı olmayan, ilgisi olmayan vatandaşlarımızı dolar ve Euro almaya yönlendirdiler. Gerek yok ya. Bunun karşılığında sayın Cumhurbaşkanımız ve ekonomi heyeti güzel kararlar aldı. Kur garantili TL mevduat hesabı. Devlet sana kuru garanti ediyor. Ne zaman istersen, 3-6 ay, 1 sene sonra kurunu, artı nemasını alacaksın. Hiçbir zararın olmayacak. Ve ateşi söndürdüler, daha da sönecek. Buradan duyuru yapıyorum. Ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanımıza bu olayın evvelinde öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonum da, whatshap mesajlarımda duruyor. Sayın bakanımız döndü. 

 

 

 

 

“ALTINLAR DEVLET KONTROLÜNDE BANKAYA TESLİM EDİLSİN”

Şu anda yeni bir öneride daha bulundum. Önerim de şuydu. Şu anda yastık altında bulunan altınları da getirin diyor devlet. Benim ki o değil. Ben de diyorum ki, kolundaki bileziği, küpeyi, altınla alakalı ne varsa, tartılsın, onlara bir değer biçilsin, bir sertifika tanımlansın. O sertifikayla beraber, bankada kiralık kasaya konulsun devletin kontrolünde. O süre içerisinde devlet bunları teminat olarak tutsun. Bir düğünde, takı zamanında ihtiyacı varsa gelip alsın, o sürede izinli sayılsın, kullansın, tekrar getirsin aynı sertifikayla kasaya koysun. Böylelikle tonlarca altın Allah’ın izniyle devletin zimmetinde olacak ve devlet bunun karşılığında her türlü yatırımını yapabilecek. Bunlarla alakalı her türlü finansal araçları da kullanılabilecek. 

 

 

 

 

“DOLAR 9-10 TL’YE KADAR DÜŞECEK”

Bakın bu şekilde yakın zamanda dolar 9 TL’ye, 10 TL’ye düşecek. Buradan ilan ediyorum. Bu sistemi biraz daha çalıştıralım, düşecek. Çünkü millet niye gitsin döviz alsın. Göreceksiniz Türkiye şaha kalkacak. Şu an Erzurum’da 40-50 civarında yatırım yapacak yatırımcı var. Biz belediye olarak ilk fabrika binamızı Oltu’ya yapacağız. Hafriyatını aldık, ihale sürecini bekliyoruz. 500 kişi çalışacak. Oltu’da şu anda 7-8 fabrika yapılıyor. Orada bin kişi istihdam olacak. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer Yalçın 07 Ocak 2022 21:20

    Be zalım geldin Erzurum da ev fiyatları füze gibi çıktı garip guraba ev alamaz oldu arsalara kondunuz müteahhit misin belediye başkanımı arsa ofisi başkanı

  • Yusuf Çelik 07 Ocak 2022 20:41

    Kesinlikle inanırım.adam Erzurum'a yaptığı yatırımlarla erzurumu gerçekten değşitirdi bana göre sekmenin sikletinde bakan bile yok.erzurum milletvekilleri aynıları olursa. Ve kazanırlarsasekmenin sayesinde olur

  • Mevlüt tercan 07 Ocak 2022 18:38

    Neden merkez değilde Oltu?