GÜNDEM Haber Girişi : 12 Haziran 2020 12:18

YAKUTİYE BELEDİYESİNE ÇOK YAKIŞTI

YAKUTİYE BELEDİYESİNE ÇOK YAKIŞTI
Yakutiye Belediyesi Hizmet Binası baştan aşağıya yenilendi.Adeta dökülen hizmet binası, yapılan tadilat sonrası görenleri hayran bırakıyor...
Kesin tarihi bilinmeyen, Şerif Efendi tarafından 1900-1910 tarihleri arasında yaptırıldığı kabul edilen Yakutiye Belediyesi Hizmet Binası, 1930 yıllarına kadar Mevki Müstahkem Komutanlığı, daha sonra da Levazım Komutanlığı olarak kullanılmış. 







1940 yılında Maliye, 1950 yıllarında Adliye İdaresine verilen ve 1995-1996 yılları arasında Yakutiye Belediyesi tarafından onarılan bina günümüzde Yakutiye Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılıyor. Tarihi değere de sahip olan hizmet binası Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın talimatıyla baştan aşağıya yenilendi.



  



İlçeye yakışır bir hizmet binası haline gelen yapıda yer yer güçlendirme çalışmaları da yapıldı.







Belediye Hizmet Binasını tefrişatı da tarihi dokuya uygun olarak yenilendi. Eski mobilyalar depoya alınarak, elden geçirilip, belediyenin sosyal tesislerinde kullanılacak. 



 



Yenilenen hizmet binasında Belediye Başkanı Mahmut Uçar, bir ilki gerçekleştirerek, kendi makam odasının bütün maliyetini kendisi karşılayarak, örnek bir tavır sergiledi. 



 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.