SİYASET Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 11:27

VATANDAŞ NE YAPSIN?

VATANDAŞ NE YAPSIN?
CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akıl tutulması yaşadığını belirterek, konut sektörüne yönelik müjdelerini ironik bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz" ifadelerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başakını Suat Dülger, " Verilen müjde vatandaşı şaşkına çevirdi. Ev alamayan dar gelirli vatandaş, acaba  "ucuz ekmek kuyruğuna mı girsem, iki milyon liralık daire mi alsam" kararsızlığı yaşıyor." dedi. 

 

 

 

 

Dülger açıklamasında şunları söyledi; " Türkiye'nin ekonomik anlamda yaşanan krizi atlatması için fonlanması gereken bir çok sektör varken, konut sektörüne yönelmesi manidar. Gıda üretiminde neredeyse yüzde 90 dışa bağımlı bir ülkeyiz, öncelikle tarım ve hayvancılık sektörü fonlanmalıyken, AKP Genel Başkanı Erdoğan, Konut sektörünü fonlamayı tercih etti. Bakın verdiği müjdenin hemen ardından sektör fiyatlara yüzde 10 ila 20 arasında değişen zamlar yaptı. Ülkede evi olmayan vatandaş demek dar gelirli vatandaş demek. Yani ucuz ekmek, ucuz et kuyruklarında bekleyen, pazar toplanma saatlerini bekleyip, çürümüş meyve sebzeleri satın alan.  kazandığını yetirmeye çalışan vatandaş demek. Mesale asgari ücretle yani 4 bin 250 liraya çalışan biri bu imkanlardan nasıl faydalanacak anlamak mümkün değil. Bir de bunu müjde olarak vatandaşa sunuyorlar. Utanma sıkılma da kalmamış. Verilen müjde vatandaşı şaşkına çevirdi. Ev alamayan dar gelirli vatandaş, acaba  "ucuz ekmek kuyruğuna mı girsem, iki milyon liralık daire mi alsam" kararsızlığı yaşıyor." dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.