EĞITIM Haber Girişi : 09 Eylül 2021 11:35

Vali Memiş'den

Vali Memiş'den
Vali Okay Memiş'in dün sorunların yaşandığı okullar yerine şehrin belki de en düzenli okullarından biri olan Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaöğretim Okulu'nu gezip, denetim yapması yadırgandı.

Erzurum'da yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan sorunlar çözüm beklerken, Vali Okay Memiş'in dün sorunların yaşandığı okullar yerine şehrin belki de en düzenli okullarından biri olan Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaöğretim Okulu'nu gezip, denetim yapması yadırgandı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteci Sinan Özçaylak'ın köşesinde kaleme aldığı, ŞAKA gibi başlıklı yazısında Vali Okay Memiş'i eleştirerek, "Veliler okullarda hijyen ve temizlik malzemelerinin yetersiz olduğu yönünde şikayetlerde bulunuyor, hem de ilk günden, Allah aşkına hiç mi hazırlık yapılmadı? . Okul tuvaletlerinde tuvalet kağıdı, sabun, dezenfektan yetersizliğinden dertlenen veliler var. Siz gitmeseniz bile birini görevlendirip yüz yüze eğitim başlamadan bir denetim yapamaz mıydınız?" ifadelerini kullanmıştı. Vali Okay Memiş bu eleştirileri doğru bulmuş olacak ki denetime çıktı. Ancak sorunların yaşandığı okullar yerine, sorunsuz okullardan biri olan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaöğretim Okulunu, önceden haber veriglerek planlanan ziyaretle denetledi....

 

 

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir ile birlikte Gazi Ahmet Muhtarpaşa Ortaöğretim Okulu'na giden Vali Memiş, burada hem öğrencilerle biraraya geldi hem de okulda koronavirüs kapsamında alınan tedbirleri inceledi. 

 

 

 

 

Vali Memiş'in bu ziyareti, eleştirileri de beraberinde getirdi. Okulların kapalı olduğu 1.5 yıllık sürede yapılmayan tadilatların, okulların açılmasına kısa bir sürede başlatılması sonucunda çok sayıda okulun birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan sorunlar, günlerdir kentin gündeminde ilk sıradayken, Vali Memiş'in sorunsuz bir okulu denetlemesi eleştiri konusu oldu. 

 

 

 

 

Neredeyse gece yarısını bulan eğitim sürelerine isyan eden veliler, Vali Memiş'i tadilat nedeniyle birleştirilen okullarda denetim yapmaya, orada eğitim gören öğrencilerin sorunları bizzat görmeye davet ettiler. Veliler, "Vali Bey'den haberli bir şekilde, yanına Milli Eğitim Müdürü'nü alıp, denetime hazır hale getirilmiş okulu denetlemek yerine, habersiz bir şekilde okulları bizzat denetleyip, denetlediği okula da Milli Eğitim Müdürü'nü çağırmasını bekleriz. Sorunlar hazırlıklı ve şehrin en az sorunlu okullarını denetleyerek tespit edilemez zaten. Bu olsa olsa dostlar alışverişte görsün

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.