GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 14:01

Üniversiteli 2 genç kıza otomobil çarptı... Kızlardan biri öldü, diğeri ağır yaralı...

Üniversiteli 2 genç kıza otomobil çarptı... Kızlardan biri öldü, diğeri ağır yaralı...
Atatürk Üniversitesi'nin Çat yolu çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışan 2 genç kıza otomobil çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nezahat Tanas, kurtarılamazken,Zeynep Bağrıyanık ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ERZURUMEKSPRES - Atatürk Üniversitesi'nin Çat yolu çıkışında yolun karşısına geçmeye çalışan 2 genç kıza otomobil çarptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nezahat Tanas tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Zeynep Bağrıyanık ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

 

Feci kaza dün saat 16.45 sıralarında meydana geldi. Çat yolu olarak bilinen yolun Atatürk Üniversitesi çıkışındaki Beyaz Evler bölgesinde iki üniversite öğrencisi yolun karşısına geçmeye çalıştı. Yaklaşık 100 metre ilerideki üst geçiti kullanmayan Nezahat Tanas (24) ile Zeynep Bağrıyanık'a (24) oldukça süratli bir şekilde geldiği iddia edilen ve sürücüsünün kimliğini öğrenilemeyen 25 AP 901 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan iki genç kız ağır bir şekilde yaralandı. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Tanas ve Bağrıyanık'ı Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Sürücü ise polis tarafından gözaltına alındı. 

Burada acil olarak ameliyata alınan iki genç kızdan Nezahat Tanas tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Zeynep Bağrıyanık ise ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altına alındığı ancak durumunun çok ciddi olduğu ifade edildi. 

Nezahat Tanas ve Zeynep Bağrıyanık'ın Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olduğu ve mezuniyet töreni için olay yerindeki bir lokanta ile mezuniyet yemeği için anlaşma sağladıktan sonra okullarına dönmeye çalıştıkları belirtildi. 

Hastanede yaşam savaşı veren Zeynep Bağrıyanık'ın Erzurum basınının sevilen simalarından biri olan ve halen Yakutiye Belediyesi'nde görev yapan Zafer Bağrıyanık'ın kızı olduğu öğrenildi.

Acı haberin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da bir mesaj yayınlayarak, Nezahat Tanas'a rahmet, Zeynep Bağrıyanık'a da geçmiş olsun temennisinde bulundu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.