SPOR Haber Girişi : 19 Eylül 2022 11:10

ÜNİVERSİTE GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DADAŞLARA EMANET

ÜNİVERSİTE GÜREŞ MİLLİ TAKIMI DADAŞLARA EMANET
Atatürk Üniversitesi, güreş takımı Dünya Şampiyonasında mindere çıkacak.

Samsun’da 24-30 Eylülde Düzenlenecek olan Üniversiteler Dünya Şampiyonasında A Milli Takımı kafile Başkanı Prof Dr Necip Fazıl KİSHALI, Teknikdirektör Doç Dr İzzet Uçan ve Antrenör Fatih Hikmet Sevim ve Sporcular Temsil edecek.

 

 

 


Milli takım antrenörü Doç.Dr İzzet Uçan yaptığı açıklamada şunları söyledi ;
02-06 Mart Ankara Gazi üniversitesinde Düzenlenen Üniversiteler Ünilig Türkiye Şampiyonasında A klasmanı Serbest Sitilde Üniversite Takımımız 4 Altın,2 Gümüş ve 1 Bronz Madalya İle 180 Puanla Takım Halinde Türkiye Şampiyonu olmuştu. Ayrıca yine A klasmanı Grekoromen Sitilde 1 Gümüş ve 3 Bronz Madalya kazandık. Bu zorlu sürecin sonunda Ülkemizin ev sahipliği yapacağı Samsun’da düzenlenecek olan üniversiteler dünya şampiyonasında Ülkemizi temsil etmeye hak kazandık. FISU‘nun almış olduğu karar gereği takımımızda gençleşmeye gittik ve Atatürk üniversitesi olarak şampiyonaya üç sporcu İle katılacağız Serbest stilde:70 kg’da Faruk KIRTEPE Yine SR 97kg’da Oktay ÇİFTÇİ , Greko-Romen stilde ise 87 kg’da Emincan ENES Milli Takımda Yer Aldı. Üniversiteler Serbest Sitil A Milli Takım Teknikdirektörü olarak şampiyonanın ülkemizde olması bize ayrı bir sorumluluk kattığının bundan dolayı omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Bildiğiniz üzere çalışmalarımızın artık sonuna geldik, şampiyonaya katılacağımız 10 sikletin hepsinde gerçekten çok iddialıyız 19 eylülde başlayacak olan milli takım kampımızda artık son rötuşlarımızı yaparak bir kez daha Türkün gücünü Dünyaya ispatlayacağız. Sürecin başından sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayan ,üniversitemize, SKS daire başkanlığımıza ,kafile başkanımız Necip Fazıl KİSHALI’ya ve antrenörümüz Fatih Hikmet SEVİME ve başarının gerçek mimarı sporcularımız ve emektar hocalarına teşekkür ederim. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.