EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 14 Kasım 2020 12:57 Haber Girişi : 14 Kasım 2020 13:13

ÜÇÜNCÜ İHALE DE İPTAL EDİLDİ.

ÜÇÜNCÜ İHALE DE İPTAL EDİLDİ.
KIZILAY'ın Palandöken dağındaki otelinin satışı bir türlü gerçekleştirilemiyor. Otel'in üçüncü ihalesi de iptal edildi.

Kızılay tarafından Palandöken dağında yaptırılan Kayak evi, daha sonra revize edilerek otele dönüştürülmüştü. Oteli işletmeyi bir türlü beceremeyen kurum, tesisi Kayak Federasyonu'na kiralamış, federasyon aylarca kirayı ödeyemeyince de tahliye etmişti. Sonrasında satış kararı alınan otel bir türlü satılamıyor. Palandöken'de iyi bir lokasyonda bulunan otelin daha önce yapılan iki ihalesi iptal edilmişti.

 

 

 

Üçüncü kez yapılan ve 10 milyon muhammen bedelle çıkılan İhaleyi, 12 milyonTL ile Türkiye'nin bir çok yerinde ve Erzurum'da yatırımları olan,Bülent Ülker ve İsmet Aydın'ın ortak olduğu firma aldı. Daha sonra firma ile iletişime geçen Kızılay yönetimi, bir miktar daha artırım istemiş, firmada 500 bin TL artırım yapmıştı. Ancak yönetim üçüncü kez ihalenin iptaline karar verdi ve dördüncü kez ihaleye çıkılacağını söyledi... 

 

 

 

Konu ile ilgili olarak Sinan Özçaylak'a konuşan, Firma ortaklarından İş Adamı Bülent Ülker, " Biz imzaya çağrılmayı beklerken, sizin yazınız sonrasında, ihalenin iptal edildiği bize tebliğ edildi. İhale bütün kurallara uygun olarak gerçekleşti, her hangi bir yolsuzluk, usülsüzlük olmadı. Bizde ihaleye girerek 12 milyon TL fiyat verdik. İhale bize kaldı. Ardından yönetim bir miktar daha artırım yapmamız konusunda ısrarcı oldu, bizde kurum KIZILAY olunca 500 bin TL daha artırım yaptık. Neticede otel çok hırpalanmış, turizme açılabilmesi, müşteri alabilmesi için ciddi bir tadilat gerekiyor. En az 4 milyon TL bir ek masraf şart.  İhalenin üzerinden bir aydan fazla geçti, bize bir türlü olumlu yada olumsuz cevap vermediler. Nihayetinde, sizin dün kaleme aldığınız yazının ardından cevap geldi ve ihalenin iptal olduğu söylendi. Yeniden ihaleye çıkılacakmış. Kızılay gibi bir kurumda işlerin bu denli layüsel yürümesine bir anlam veremedik. İhale neden iptal oldu gerekçeli bir neden de bize iletilmedi. Ticari zararımız oldu. Ancak bunun peşine düşmeyeceğiz, neticede kurum KIZILAY. "dedi... 

 

 

 

Yeni yapılacak ihaleye girecek misiniz sorusuna Ülker, " İhaleye çıkıldığında ekonomik şartları bir kez daha gözden geçireceğiz, şartlarımıza uyarsa girebiliriz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kızılay gonullusu 15 Kasım 2020 16:11

    Yirmi otuz milyonluk yer oniki milyon. Ayrıca geçen sinan beyin yapmış olduğu haberde 4 milyon masraf beyanında bulunmuştu kendine tavsiyem gitsin oteli gezsin baksın. Yanlış haber yapmasın.