KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Kasım 2022 10:59

Türküler ve hikayeleri Erzurum'da sahnelendi

Türküler ve hikayeleri Erzurum'da sahnelendi
 Göz yaşartan türküler sahnelendi

Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği’nin (ERSANDER)  düzenlediği ‘Hikayeleriyle Türkülerimiz’ etkinliği gözleri yaşarttı. ERSANDER Genel Sekreteri, ses sanatçısı Vahit Alkır’ın sunduğu gecede TRT Sanatçısı Bayram Şengül yönetimindeki saz heyeti eşlik etti.

 

 

 

Gerçekleşen program, İsmail Bingöl’ün anlattığı ve koronun seslendirdiği ‘Havada bulut yok‘ türküsü ile başladı. Programda ETÜ tiyatro grubundan öğrenciler, ‘Göç’ ve ‘Askerlik/ kahramanlık’ olgusunu sahneledi.

 

 

 

 

 


İkinci olarak Prof. Dr. Ömer Özden ‘Erzurum Çarşı Pazar’ türküsünün hikayesini anlattı. ‘Sarı Gelin’ olarak bilinen türküyü, Fatma Betül Günebakan seslendirdi. Prof. Dr. Özden ‘Kırmızı Gül Demet Demet’ türküsünün öyküsünü de aktardı. Türküyü Psikoloji bölümü son sınıf öğrencisi engelli Yakup Avcı, başarılı bir şekilde sundu. ‘Drama Türküsü’nün öyküsünü Ümit Gergit anlatırken, türküyü Yunus Daş ve Feyza Selçuk ikilisi seslendirdi. ‘Kara camışlar’ türküsünü Vahit Alkır, hikayesini Prof. Dr. Yusuf Ziya Sümbüllü aktardı. ‘Mamoş’ türküsüne ait hikayeyi Ümit Gergit anlattı, Aslıhan Altay seslendirdi. ‘Eklemedir koca konak’ türküsünün öyküsü ile Sevnur İçyar ile Feyza Selçuk sahne aldı. ‘Göç göç oldu’ türküsüne ait öyküyü Yakup Çağlayan anlatırken, türkü rahmetli Raci Alkır’ın sesinden dinletildi.

 

 

 

 


Program, Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle ulu önderin sevdiği iki şarkıyı koro seslendirmesiyle son buldu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.