SAĞLıK Haber Girişi : 06 Aralık 2022 17:26

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Faruk BULUT, kamuda farklı istihdamın son bulmalı

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Faruk BULUT, kamuda farklı istihdamın son bulmalı
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Faruk BULUT, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda farklı istihdamın son bulmasının ucube istihdam modellerinin kaldırılarak tüm çalışanların kadrolu olması gerektiğini söyledi.

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Faruk BULUT, Sendika binasında Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda, isimleri telafuz edilmeyen Kamu dışı aile sağlığı çalışanlarıyla bir araya geldi. 

 

 

 

Toplantı sonrasında Bulut yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;   Türk Sağlık-Sen olarak kamuda istihdam modelleri konusunda tavrımız  her zaman net olmuştur.  Biz kamuda farklı istihdamın son bulmasının ucube istihdam modellerinin kaldırılarak tüm çalışanların kadrolu olması gerektiğini düşünüyor ve istiyoruz. Bütün mücadelemizde bu temel anlayışımıza uygun olarak sürdürüyoruz.


 
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından da Çalışma Bakanlığı bir açıklama daha yaparak sözleşmelilere kadroda kapsamı biraz daha genişlettiklerini ifade ettiler.  Sayıları 424 bini bulan personelin kadroya kavuşturulması önemli bir adımdır.
Özellikle sözleşmeli olarak görev yapan çalışanlarımız açısından aile birliğinin sağlanacak olması, görevde yükselme sınavlarına girme imkânının oluşması, belediyelerdeki haksız işten çıkarmaların son bulacak olması tarafımızca da olumlu bulunmaktadır.
 
Her ne kadar kamuda süresiz sözleşmeli olarak görev yapan 227 bin personelin sorunlarına çözüm getiriyor olsa da gerek kapsam dışında bırakılan personel gerekse 3+1 sistemini kalıcı hale getirmesi nedeniyle, bu çalışma taleplerimizi tam olarak karşılamamaktadır.
 
Çalışma Bakanlığı’nın kapsamı genişletmesi de farklı istihdam modellerinin sonlandırılması adına önemli ve mühimdir. Bu aynı zamanda konu ile ilgili yeniden değerlendirmeler yapılabileceğini de göstermektedir.
 
Düzenlemenin yasal taslağı henüz netleşmeden yıllardır kamu hizmeti veren, devletin verdiği görevle millete şifa dağıtan tüm kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya geçirilmesini istiyoruz.
 
Bu arkadaşlarımızın yürüttükleri görevin hakkı kadrodur. Onların isimleri de dahil olmak üzere dışarda tutulmaları sonlandırılmalıdır. Sözleşmelilere kadro verilirken, taşeron işçiler çoktan kadro almışken Türkiye’de 1.basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir görev üstlenen kamu dışı aile sağlığı çalışanları bundan mahrum edilmemelidir.
Beklentilerin tam olarak karşılanması için düzenlemede revizelerin devam etmesi ve tüm personelin şartsız bir biçimde doğrudan kadroya geçirilecek bir düzenlemenin yapılması yerinde olacaktır. Kamu personel sisteminin harfler ve rakamlarla bölünmüşlükten uzak bir biçimde tek bir kadrolu istihdam modeline dayanması için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.