SİYASET Haber Girişi : 19 Eylül 2020 23:11

TORTUM BELEDİYE BAŞKANI MUAMMER YİĞİDER AK PARTİYE NE ŞART KOŞTU?

TORTUM BELEDİYE BAŞKANI MUAMMER YİĞİDER AK PARTİYE NE ŞART KOŞTU?
Dün Akşam ERKHABER TV'de Sinan Özçaylak'ın konuğu olan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Muammer Yiğider'in aday edilmemesinin nedeninin, ileri sürdüğü şart olduğunu söyledi...
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Uzta Gazeteci Sinan Özçaylak'ın Soruyorum programına konuk oldu. Canlı yayında gündemdeki bir çok konuya açıklık getiren Başkan Öz, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider'in seçim dönemi adaylığı ile ilgili de konuştu. 



İl Başkanı Mehmet Emin Öz Sinan Özçaylak'ın sorduğu Tortum'da seçim neden kaybedildi sorusuna, " Normalde Muammer Yiğeder, AK Parti'den aday adayı olmuştu. Bizim aday adayımızdı. Birde İlçe Başkanımız Ömer Hancı adaydı. bu iki isim arasında seçim yaparken, bütün heyet Muammer Beyden yanaydı. Ben burada anlatmak istemiyorum. Doğrusu ben Muammer Yiğeder'i tanımıyordum, ismini duyuyordum sadece. Kendisi ile konuştuğumuzda bana anlattığı bir şey vardı. Aday olmasına bir şart koştu. Oşart bizim onu adaylık noktasında desteklememizi engelledi. Öyle bir şartı biz kaldıramazdık. AK Parti böyle bir şartı kaldıramaz" cevabını verdi. 



Sinan Özçaylak'ın seçildikten sonra AK Parti'ye geçerken de aynı şartı sundu mu sorusuna? Başkan Öz, " AK Partiye geçerken aynı şartı koşmadı. Bakın Sinan Bey siyaset şöyle bir şey. Kimsenin kimseye fikirlerini dayatma işi değil. Ak Parti böyle dayatmalara gelmez. Siyaset fikirlerden taviz verme işi" dedi,.. 



Kamuoyu Muammer Yiğider'in aday edilmesine mal olan o şartı merak ediyor. Tortum Belediye Başkanı nasıl bir şart koştu ki AK Parti bu şartı kaldıramaz deniliyor. Yiğider Başkan Öz'den ne istedi? 


İŞTE İZLEYEMEYENLER İÇİN O PROGRAM



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.