GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2023 22:13

Teloğlu: 8 Mart’ı depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın derin hüznü ile karşılıyoruz

Teloğlu: 8 Mart’ı depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın derin hüznü ile karşılıyoruz
Türk Sağlık Sen Erzurum Kadın Kolları Başkanı Elif Teloğlu, ''Bu sene 8 Mart’ı depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın derin hüznü ile karşılıyoruz''dedi.

ERZURUMEKSPRES - Türk Sağlık Sen Erzurum Kadın Kolları Başkanı Elif Teloğlu, ''Bu sene 8 Mart’ı depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın derin hüznü ile karşılıyoruz''dedi.

 

''Yitip giden canlar, yaralı yüzbinler ve depremden etkilenen milyonlar. Bu zor ve çileli günleri Türk milleti bir ve beraber olarak atlatacağından eminiz'' diyen Teloğlu, ''Kadınlarımızın bu sürecin yine kahramanları, zor günlerin geride bırakılmasında aileleri için en önemli güç olacaklardır''diye konuştu.

 

Teloğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

''Devletimiz ve milletimiz el ele vererek afet bölgesinde yaraları sarmak için seferber olmuştur. Bu çalışmalar esnasında kadınlarımız da en az erkeklerimiz kadar fedakârlık göstermiş, gerek arama kurtarma faaliyetlerinde gerekse sağlık hizmetlerinin sunumunda ve sosyal çalışmalarda son derece hayati görevler üstlenmişlerdir. Nasıl ki Kurtuluş Savaşımızda kadınlarımız erkeklerle omuz omuza cepheye koşmuşsa bugün de deprem bölgesinde erkeklerle kadınlarımız bir arada görev yapmaktadır. 

Görevli kadın personelimizin dışında binlerce gönüllü kadın sağlık çalışanı, arama kurtarma gönüllüsü, sosyal çalışmacı ve yardımsever kadınlarımız da bölgeye koşmuştur. Bu da kadınlarımızın toplum içindeki etkinliğinin önemini ve kadınlarımızın toplumumuzun ayakta kalması için nasıl vazgeçilmez olduğunu en açık şekilde ortaya koymaktadır. Bu vesileyle bu acı günlerimizde gösterdikleri dayanışma, emek, mücadele ve fedakârlıklar nedeniyle toplumumuzun temel direği kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. 
Türk Sağlık-Sen kadınlar olarak bizde deprem bölgesi için gecemizi gündüzümüze katarak yardımlarımızı ulaştırdık. Çocukların yüzünde bir tebessüm için oyuncaklar hediye ettik. Seferberlik halimiz devam ediyor, biz her daim onların yanlarında olacağız.
Burada bir teşekkürü de zor şartlara rağmen deprem bölgesinde hizmet veren kıymetli sağlık ve sosyal hizmet çalışanı kadınlarımıza ediyorum. Onlar Türk kadınını her şartta vatan ve millet uğruna hizmette olduğunun göstergeleridir. Var olsunlar. 

Bu duygu ve düşünceler içinde başta evlat acısıyla yüreği yanan, bu vatan uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin anneleri, depremde evlatlarını, yakınlarını kaybeden kadınlarımız ve bölgede canla başla milletimizin yardımına koşan kadınlarımızın 8mart dünya kadınlar gününü kutlu olsun.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yunus Dağlı 09 Mart 2023 13:56

    Malatya eğitim ve araştırma hastanesi ne gelerek en ön safta vermiş olduğunuz mücadele takdire şayandır. Şahsım, çalıştığım birim ve Malatya eğitim ve araştırma hastanesi olarak Elif Hanım a teşekkürleri bir borç bilir Dünya Kadınlar Gününüzü kutlarım.