SİYASET Haber Girişi : 29 Nisan 2023 15:19

TEKMAN TUNELİ CHP İKTİDARINDA YAPILACAK

TEKMAN TUNELİ CHP İKTİDARINDA YAPILACAK
25 yıldır tamamlanamayan Tekman yolu ile ilgili de konuşan CHP Erzurum Milletvekili adayı Dr. Ayhan Koç, "Hani nerede bu Tekman Tüneli?" diye sordu.

CHP Erzurum Milletvekili adayı Dr. Ayhan Koç, Deva ve Saadet Partisi yöneticileriyle Tekman ilçesine adeta çıkarma yaptı.  Sıkmadık el, girmedik gönül bırakmama sloganıyla saha çalışmalarını sürdüren Koç’a Tekman ilgi yoğundu. Vatandaşlarla bire bir sohbet eden Dr. Ayhan Koç, “ 1994 yılında başlatılan Tekman yolu, yıl 2023 olmuş hala bitirilememiş, geçen 25 yılın, 21 yılında bu hükumet iktidardaydı. Tekmanlılar bunun hesabını 14 Mayısta sandıkta soracak.” dedi.

 

 

 

Esnaf ziyaretleri yapan, köylere giden CHP Erzurum Milletvekili Adayı Dr. Ayhan Koç, vatandaşın kendisine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Tekman Erzurum’un büyük ilçelerinden biri. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yılı, İlçelerin Sosyo-ekonomik Gelişmişlik sıralaması araştırması raporuna göre Tekman ilçesi ne yazık ki Erzurum’da sonuncu, Türkiye genelindeki 973 ilçe arasında sondan dördüncü sırada yer alıyor.  Bu raporu hazırlayan mevcut iktidar. 21 yılın sonunda ülkeyi de Erzurum’u da, Tekman’ı da getirdikleri nokta ne acıdır ki bu. Tekman bunu hak etmiyor. Tekmanlı bir hanım milletvekili tam iki dönem milletvekili oldu. Hiç yüzü kızarır mı merak ediyorum? Bu vekil kendi soyadını taşıyan aile fertlerini kurumlarda işi yerleştirmek dışında Tekman’a ne hizmet getirdi? Söylesin, hepimiz bilelim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

25 yıldır tamamlanamayan Tekman yolu ile ilgili de konuşan CHP Erzurum Milletvekili adayı Dr. Ayhan Koç, “ Bakın bu yolun yapımına 1994 yılında başlandı. 2002’de AKP, “bu yolu tamamlayacağız, tünelle Tekman’a ulaşımın daha kısa bir sürede ve daha güvenli bir biçimde sağlayacağız”  diye propaganda yaptı, seçim vaadinde bulundu. Hani nerede bu Tekman Tüneli?

 

 

 

 

 

 

Tekman ilçesi Erzurum il haritasına bakıldığında en yakın ilçe olarak gözükmesine rağmen ulaşımda en uzak ilçelerden biri konumundadır. Erzurum'dan Pasinler- Köprüköy- Çoban dede- Yağan üzerinden Tekman’a ancak ulaşabiliyorsunuz.  Erzurum'un en yakın ilçesine bu güzergah izlendiğinde 150 kilometre yol alarak ulaşıyorsunuz. Bakın, Erzurum ile Tekman arasındaki Nene Hatun'dan çıkan yola 6 kilometrelik bir tünel yapılırsa karayolu 66 kilometreden 41 kilometreye, 8,5 kilometrelik tünel yapılırsa karayolu 36 kilometreye düşüyor.

36 kilometre nerde 150 kilometre nerede. Tekmanlıya bunu reva gördüler.

 

 

 

 

 

 

Yol medeniyettir. Ulaşımın sıkıntısı nedeniyle yıllardır ilçe halkı, çile çekiyor. Can ve mal kayıpları yaşanıyor.  Yılda ilçe halkının ulaşım için harcadığı para ciddi rakamlara ulaşıyor. Çocuk, kadın ,yaşlı ve hasta insanlar kilometrelerce yolu katlederek hastane ve şehre ancak ulaşabiliyor. Kışın yol problemi ciddi bir soruna dönüşüyor.

 

 

 

 

 

 

 

Hepi topu 66 kilometrelik yol, 25 yıldır yapılmıyor. Ama bu yolu vadetmekten hiç bıkmadılar. 2002 yılından beri her seçim döneminde gerek milletvekili adayları, gerek genel başkanları hep yaptık, yapıyoruz, yapacağız dediler. 2014 yılında bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Erzurum mitinginde bakın ne diyor; “İnşallah Tekman tünelinin de talimatını verdim, onun üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. Çünkü o yolu tünelle iyice kısaltacağız ve o sorunu çözeceğiz inşallah’’ Bu talimatının üzerinden tam 9 yıl geçmiş, 9 koca yıl. Bıkmamışlar vadetmekten Bu kez 2015 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; bakın ne demiş; Tekman’ın ulaşım sorununu kökten çözmek için buraya Tünel yapacağız. Ulaşım süresini aza indirecek bu projenin fizibilitesini yapıyoruz. Bizler Erzurum ve ilçelerini değiştirmeye, kalkınmayı her alanda gerçekleştirmeye söz verdik. Sayın Başkan sözünüzü neden tutmadınız? 2015 yılından bu güne Milletvekili olan Tekmanlı Zehra Taşkesenlioğlu, bir çok kez tünel müjdesi diye açıklama yapmış. Yahu soruyoruz nerede bu tünel. Yetti artık insanlara hayal satarak oy devşirdiğiniz.

 

Siz 21 yılda 8,5 kilometrelik bir tüneli Tekman’a çok gördünüz.

 

Ancak Tekmanlı hemşerilerim merak etmesin. Sabretsinler, 14 Mayıstan sonra İnşallah çeyrek asırdır söz verilip yapılmayan o tüneli yapmak, CHP iktidarına nasip olacak. Vereceğiniz oylarla Tekman’da hakkı alacak, söz veriyoruz” dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.