SPOR Haber Girişi : 01 Temmuz 2022 16:13

TEK BAŞINA MÜCADELE EDECEK

TEK BAŞINA MÜCADELE EDECEK
Erzurum'un gururu Pehlivan Hamza Köseoğlu, Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde Erzurum'u temsil ediyor.

Erzurum'u Hamza Köseoğlu temsil ediyor. Edirnede 661.si yapılan yapılan Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı. Sarayiçi'ndeki Er Medyanında yapılan güreşlere şehrimizi gururumuz Hamza Köseoğlu Temsil ediyor. 

 

 

Bu gün saat 18.00'de resmi açılış töreninin yapılacağı, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde;  Bu yıl minik 1 boyda 141, Minik-2 boyda 169, Teşvik-1 boyda 186, Teşvik-2 boyda 180, Tozkoparan boyda 192, Ayak boyda 218, Deste Küçük boyda 251, Deste Orta boyda 198, Deste Büyük boyda 100, Küçük Orta Küçük boyda 428, Küçük Orta Büyük boyda 125, Büyük Orta boyda 135, Başaltı boyunda 98, Hamza Köseoğlu'nun mücadele edeceği Baş boyunda ise 54 pehlivan Başpehlivan olmak için ter dökecek. 

 

 

Başarılarla dolu güreş yaşamında Reşit Karabacak'tan sonra Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Erzurum'u temsil eden 36 yaşındaki Hamza Köseoğlu, 2014 yılında Başaltı katagörisinde şampiyon olmuştu. 

 

 

Bu gün yapılan Güreşlerde; Abdullah Güngör, Ali Altun, Ali Gürbüz, Ali Yanatma, Arif Akın, Atilla Güzel, Cengizhan Şimşek, Emre Erkal, Ertuğrul Dağdeviren, Faruk Akkoyun, Fatih Atlı, Fatih Koyuncu, Furkan Durmuş Altın, Hakan Çalışır, Hamza Köseoğlu, Hasan Cengiz, Hüseyin Gümüşalan, İsmail Balaban, İsmail Erkal, İsmail Güzel, İsmail Koç, Kaan Kaya, Kürşat Korkmaz, Mecit Yıldırım, Mehmet Yeşil Yeşil, Menderes Saltık, Mustafa Batu, Mustafa Taş, Nedim Gürel, Okan Acar, Onur Balcı, Onur Şenel, Orhan Okulu, Osman Aynur, Özkan Yılmaz, Recep Çakır, Recep Kara, Recep Taslak, Rıza Yıldırım, Salih Dorum, Salih Erinç, Semih Turgut, Serhat Gökmen, Serkan Serttürk, Süleyman Aykırı, Süleyman Başar, Şaban Yılmaz, Şahali Kurt, Tanju Gemici, Turan Balaban, Ünal Karaman, Yalçın Üncül, Yıldıray Akın ve Yusuf Can Zeybek çekilecek kuralar sonrası ilk turda meydana çıkacak. Yapılan müsabakalar sonrasında 27 güreşçi ikinci tura çıkacak. Baş Pehlivan  Pazar günü belli olacak. 

 

 

 

 

 

 

Erzurum Şampiyon Güreşçiler Derneği Başkanı Doç. DR. İzzet Uçan, Dadaşlar Diyarı Erzurum’un Gururu Doğunun Tek Başpehlivanı Namı Diğer Turbo Hamza Er Meydanına çıkıyor. Tüm Erzurumluların duası Hamza için, Yüreklerimiz Hamza için çarpacak. Hamza Edirne'de tek başına Erzurum için mücadele ediyor. kendisine Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum, sakın yalnız hissetmesin." dedi. 

 

 

HAMZA KÖSEOĞLU KİMDİR? 

1986 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Hamza Köseoğlu’nu Babası ve Ağabeyi de kendisi gibi güreşçi olduğundan tabii güreşçi olmak kaçınılmaz olmuş.
Babası Hamza’daki yeteneği tespit ettikten sonra elinden tuttuğu gibi Ağabeyi ile birlikte spor salonlarına götürür. Tam beş yıl Hamza Pehlivan minder ve yağlı güreşi beraberinde karakucak güreşlerini de tanıma fırsatı bulur. Yaşı on beşe geldiğinde ise Rüya Şehir Erzurum’dan rüyalarını gerçekleştirmek için ayrılma zamanı gelmiştir onun için.
İSTANBUL, İZMİR VE SON DURAK ANKARA ASKİ SPOR KULÜBÜ

Önce İstanbul, sonra İzmir Şehirlerinde minder ve yağlı güreşi birlikte sürdürme gayreti ile yoğun bir tecrübe yıllarını arda arda devirmeye başlayan Hamza Köseoğlu’nun son durağı başkent Ankara oldu. 
ASKİ Spor Kulübünde daha sıkı çalışmaların yanı sıra kategorisinde değişen kilolarda serbest stilde milli mayoya ulaşırken, diğer tarafta yağlı güreşin basamaklarını birer birer başa doğru çıkmayı başarıyordu. ASKİ Spor Kulübünde Mehmet Ayan Koordinatörlüğünde, Çakmar gibi ve değerli diğer hocalarıyla da minderde çalışmalarına titizlikle devam etti.

 

 

 

 

 

 


ÇAYIRLARDA BASAMAKLAR BİR BİR BAŞARIYA DÖNÜŞTÜ BAŞ YILI 2014

Sırasıyla Deste Büyük Boyda 2.lik, 2012 de küçük orta büyük boyda 1.lik, 2013 yılına gelindiğinde ise Antalya Elmalı’da yapılan güreşlerde Büyük orta güreşlerinde birinci olarak Baş altına yükseldi. 

Hamza Köseoğlu Pehlivanın hızlı çıkışı devam etti. 2014 Yılına gelindiğinde ise sezon boyunca piyasa güreşlerinde çok başarılı bir sezon geçiriyordu. Kırkpınar’da başarı kaçınılmazdı Hamza Pehlivan için. Dadaşların gururu haline gelmiş artık Baş olma zamanı diyordu yağlı güreş otoriteleri. Öylede oldu.
653. KIRKPINARDA 2014 YILI KIRKPINAR BAŞ ALTI BİRİNCİSİ HAMZA KÖSEOĞLU OLDU

Rüya Şehir Erzurum’dan 15 yaşında yola çıktığında, Hamza Pehlivan’ın rüyalarını süsleyen Baş Pehlivan olma arzusu nihayet gerçek olmuştu. O artık bir baş Pehlivandı. 

HAMZA KÖSEOĞLU OYUN ÖZELLİKLERİ
Biz süre Adem Kara ustalığında Recep Kara, Abdullah Güngör, Serhat Balcı ve Salih Erinç gibi kendisi gibi minder tecrübesi olan arkadaşlarıyla aynı takımda çalışmasına rağmen bu sezon tek başına çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.