GÜNDEM Haber Girişi : 18 Mayıs 2024 11:28

TEDx Ergan etkinliğine yoğun ilgi

TEDx Ergan etkinliğine yoğun ilgi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde gerçekleşen TEDx Ergan etkinliğinde alanında uzman isimler, öğrencilerle ve Erzincanlılarla bir araya geldi.
TEDx Ergan etkinliğine yoğun ilgi

Türkiye’nin önde gelen iş adamları, girişimcileri, bürokratları ve alanında uzman konuşmacıların olduğu ve Erzincan’ın ilk TEDx etkinliği olan TEDx Ergan programında konuşmacılar farklı konu başlıklarında Erzincanlı’larla ve öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyük Kasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen TEDx Ergan etkinliğinde; Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Son Başbakan’ı Binali Yıldırım ve eşi, Erkam Yıldırım, Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu İdari Kurmay Başkanı İsmail Yayan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan eski milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Burhan Çakır, Ömer Sertbaş,  Arenya Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aydın, Vali Yardımcıları, il protokolü, davetliler, akademisyenler, öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

Arenya Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve TEDx organizasyonu adına konuşmalarını yapan Fatih Aydın, “Salondaki doluluğu görünce Erzincan’da ilk olarak düzenlenen TEDx organizasyonu için ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlamış oldum. Bu büyük katılım için üniversitemize teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Başarı hepimizin peşinden koştuğu fakat çok az kişinin ulaştığı endemik bir olgudur. Jack Ma örneğini hepimiz biliyoruz. Ma, ilk olarak saat gözetmeksizin çalışılarak başarıya ulaşılacağını ifade ediyor. Daha sonra ise biz sadece Çin için çalışmayacağız küresel pazara açılacağız diyerek yola çıkıyor. Gelinen noktada ise başarı çok net bir şekilde karşımızda duruyor. Bugün burada birbirinden kıymetli başarı hikâyeleri ve kariyer öyküleri dinleyeceğiz. Bu organizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen başta Son Başbakanımız Binali Yıldırım, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e, Belediye Başkanımız Bekir Aksun’a ve Erkam Yıldırım beyefendiye teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Daha sonra ev sahibi olarak bir konuşma yapan, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Konuşmalardan ve konuşmacılardan anladığım kadarıyla başarılı insanların hikâyeleri hepimizin ilgisini çekiyor. Öğrencilerimiz motivasyon konuşmalarını çok seviyor, böylesine bir iş başarılmış ben de başaracağım diyerek kendisini daha da motive ediyor. Bu nedenle TEDx konuşmalarının Üniversitemize çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca Erzincan’da ilk olarak düzenlenen TEDx etkinliğine ev sahipliği yapmakta bizlere gurur veriyor." dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu da  “Bizlerin de mottosu zamanın ruhunu yakalamak olmalı. Rutine olan bağımlılığımızdan vazgeçmeliyiz. Şehrimizde ilk defa düzenlenen TEDx organizasyonun da bir Başbakan ilk defa konuşmacı olacak. Bu önemli buluşmanın gençlerimize model olmasını diliyor, programın başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” diyerek kürsüden ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Daha sonra Kürsüye gelen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son Başbakanı ve  Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da, yapay zekanın insanın yerine geçmesi için çabaların zorlamaların birçok hukuki ve toplumsal sorunu ortaya çıkaracağına dikkat çekerek “Bilinen üç bin yıllık insanlık tarihinde çok çeşitli evreler bulunmakta. Avcı-toplayıcı toplumlardan bilgi çağına gelinen süreç içerisinde pek çok gelişme mevcut. Fakat bu insanlık tarihinin içerisinde Türk Milleti’ne ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Ayak bastığımız her toprağa medeniyetin tohumlarını bizler diktik. Bağımsızlık ve özgürlük gibi konularda dünyadaki her milletinin bildiği bir hassasiyetimiz bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak üniversite eğitimini aldığım yıllarda sizlere başımdan geçen bir anıyı paylaşmak istiyorum. 1991 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde İngiliz bir öğretim üyesi olan Patrcik Alberto, Afrika ve Uzak Doğu’dan gelen öğrencilere karşı sürekli olarak nazik ve kibar bir tavır sergilerken bana aksi bir tutumla yaklaştı. Bu durum bir süre devam edince bende hocanın yanına giderek aramızda herhangi bir problem olup olmadığını sordum. Profesör Alberto ise şaşırarak olmadığını söyledi. Fakat bende kendisinin bana karşı olan olumsuz tutumundan bahsettim. Bunun üzerine ise Profesör Alberto,  “Afrika ve Uzak Doğu’dan gelen öğrenciler beni gördükleri zaman yarı beline kadar eğilip selam veriyor. Fakat sen bana karşı böyle bir tavırda bulunmuyorsun ve ben bunun nedenini biliyorum. Dünyada esaret altına sadece İngilizler ve Türkler girmemiştir” dedi, bunun üzerine bende “Hocam eksik biliyorsunuz. Esaret altına girmeyen üzerine kimseyi de sömürmeyen ve esareti altına almayan tek ulus ise Türk ulusudur” şeklinde cevap verdim.

 

 

 

 

 

Son Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında yapay zekânın dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgi verdi. Ayrıca Türkiye’nin özellikle son 15 yılda muhteşem bir dijital dönüşüm yaşadığına değindi. Yıldırım son olarak “Bizden sonra seçkin konuşmacılar var onları dinleyeceğiz. Bu nedenle organizasyonun düzenlemesinde emeği geçen Fatih Aydın arkadaşıma, Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e, Belediye Başkanımıza ve Valimize teşekkür ediyorum. Bugün hikâyeleriyle ilham verecek birbirinden seçkin konuşmacılara da şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

Üç panel şeklinde gerçekleşen TEDx Ergan etkinliğinde; birinci panelinde; Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy “Yapay Zekâ”, Barrus Creative Director Neslişah Yılmaz Hidayetoğlu  “Zamanın Ruhu; Markalaşmak”, Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş  “Geleceği Liderleri; Tecrübenin Bilge Eli, Gençliğin Canlı Ruhu”, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Başkanı ve Tuzla Eski Belediye Başkanı Şadi Yazıcı “İnsan ve Bilim”,  İkinci panelde ; Bilfen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk “Kuşaklar Arası Liderlik Değişimi”, Shipsider Denizcilik Teknolojileri A.Ş. Kurucu Ortak ve Ceo Kapt. Ayşe Aslı Başak “Güvenli Limanlara Çıkmak: Bir Denizcinin İnovasyon Rotası”, Trabzon Milletvekili ve TBMM Tarihinin İlk Uzak Yol Kaptanı Vehbi Koç, “Rüzgâra Yelken Açan, Başarıya Demir Atar”, Hop Health Founder Dr. Eren Ünal “Tek Akıllı Sen Misin?”, Üçüncü Konuşmacı panelinde ise Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu  “X ve Y Kuşağındaki Bağlantı”, AVS Global Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahit Şimşek “Boya Sandığımdan Okyanuslara Açılan Serüvenim”, Hünerlieller Kadın Kooperatifi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Safure Atasoy “Hünerlieller Kadın Kooperatifi: Toplumsal Dönüşümün İnşasında Kadın Gücü”, Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise “Ufuk Çizgisinin Ötesinde: Sizin Sınırınız Neresi?”  konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

 

 

 

 

 

Tedx Ergan etkinliği, alanında uzman 12 konuşmacının bilgi ve tecrübe ve başarı hikâyelerini paylaşmasının ardından sona erdi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.