GÜNDEM Haber Girişi : 30 Temmuz 2021 01:26

Tahkim Kurulu Erzurumspor'u dinledi...

Tahkim Kurulu Erzurumspor'u dinledi...
Erzurumspor'un başvurusu üzerine bugün duruşmalı toplantı yapan Tahkim Kurulu, başvurunun incelenmesine karar verdi...

ERZURUMEKSPRES - Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kasımpaşa'nın Prolisans sahibi olmayan teknik adamla ligin son 8 haftasını oynamasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı Futbol Disiplin Talimatının 48'inci maddesinde yer alan 'sahtecilik ve yanıltma' başlıklı başvuru bugün Tahkim Kurulu'nda görüşüldü. Erzurumspor'un isteği üzerine duruşmalı yaplılan toplantı sonucunda, başvurunun incelenmesine karar verildi. 

B.B. Erzurumpor Kulübünü temsilen duruşmaya katılan deneyimli spor hukukçusu ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakimlerinden Avukat M. Emin Özkurt, hem 59 sayfadan oluşan yazılı hem de yaklaşık 1 saat süren sözlü savunma yaptı.Avukat Özkurt'un Kasımpaşa'nın yaptığı "Şenol Can hocamız değil, yöneticimizdi" savunmasına, Kasımpaşa'nın resmi hesaplarından yapılan, "Kulübümüz teknik direktör Şenol Can ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlamıştır" açıklamasını, twitter paylaşımlarını, Şenol Can'ın takımını maçlarda sevk ve idare ettiğini gösteren yayıncı kuruluştan alınan maç görüntlerini de delil olarak Tahkim Kurulu'na sundu.

Tahkim Kurulu da 1 saat süren duruşmanın ardından şu açıklamayı yaptı: Büyükşehir Belediye Erzurum Spor Kulübü Derneği'nin 16.07.2021 tarihli itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen 29.07.2021 Perşembe günü saat 15:45'de video konferans yoluyla icra edilen duruşmada Büyükşehir Belediye Erzurum Spor Kulübü Derneği'nin vekili Av. Muhammed Emin Özkurt'un hazır olduğu görüldü, sözlü beyanı alındı. Yapılan müzakere neticesinde; dosyanın incelemeye alınmasına, oybirliği ile karar verildi.

B.B. Erzurumspor'un başvurusunu inceleyecek olan Tahkim Kurulu'nun 'red' cevabı vermesi haline Mavi Beyazlı kulüp Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidecek hukuk sürecini başlatacak. Erzurumspor'un bu davada avukatlığını üstlenen deneyimli spor hukukçusu Avukat Özkurt'un önce Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağı öğrenildi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.