GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2021 21:07

STK'LAR NİYE VAR?

STK'LAR NİYE VAR?
Erzurum'da esnaf haksız rekabete isyan etti. 17 günlük kapanma süresince zincir marketlerde, kapanan esnafın ürünlerinin satılmasına esnaf çifte standart diyor.

Erzurum'da 17 günlük kapanma nedeniyle iş yerleri kapatmak zorunda kalan esnaf, haftanın 6 günü açık olan zincir marketlerde kendi sattıkları ürünlerin satılmasına isyat ediyor. Özellikle ayakkabı, kırtasiye, züccaciye, hırdavat ve giyecek satışı yapan esnaf, " biz kapalıyız, ancak zincir marketlerde tekstilden, ayakkabıya, kırtasiyeden, beyaz eşyaya varıncaya kadar her şey satılıyor. Bu haksık rekabete sebep oluyor. Bazı zincir marketler anneler günü, bayram kampanyaları yapıyor. Zaten Pandemi nedeniyle bitme noktasına gelen bizlerin hakkını kim savunacak. Ardahanda Valilik ve Ticaret Odası bir araya gelerek, Zincir Marketlerde bu kalemlerin satışını kapanma sürecinde durdurdu. Biz bir Ardahan kadar olamadık. Erzurum Valisi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları niye var? Bu günde hakkımızı savunmayacaklarla, ne zaman bizim yanımızda olacaklar." diyerek isyan ettiler. 

 

 

 

Bu arada zincir market sahiplerine de seslenen esnaf, " Sizler bizim sıkıntılarımızı yakından biliyorsunuz. Bu zamanlarda bir birimize destek olmalıyız. Krizi fırsata çevirmek yerine, krizi birlikte aşmalıyız. Böyle bir kararı beklemeden, kapanma sürecinde bu ürünleri satmayın. Bunu yaparsanız bu şehirde kahraman olursunuz" dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.