GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 15 Eylül 2022 22:30 Haber Girişi : 15 Eylül 2022 11:34

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’İN 

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR’İN 
İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, kendisini eleştiren vatandaşa bakın ne cevap verdi?

Pençe Kilit Operasyonunda şehitler verilmesine rağmen, organize ettiği İspir Panayırında her akşam sahneye sanatçılar çıkararak halaylar çektiren, bu yüzden eleştirilerin odağındaki isim olan MHP’li Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, kendisini sosyal medyadan eleştiren vatandaşa, Büyükşehir Belediyesi’ni adres gösterdi. 

 

 

 

Kendi sosyal medya hesabından fotoğraflarla Yunus Mahallesi ziyaretini fotoğraflarla “ Yunus Mahallemizde dostlarla çay sohbetinde bir araya geldik. Muhtarımız Menderes Doğan ve mahalle sakinlerimize misafirperverlikleri için teşekkür ederim.” notuyla paylaşan İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’un paylaşımına Uğur Topçu isimli bir vatandaş, İspir’de gördüğü eksilikleri yazarak eleştirilerini iletti. Topçu paylaşımında “ Başkan her gittiğin yerde muhabbet sohbet var da hizmet bekliyoruz. Halk olarak, seçmen olarak bu köylerde yangın vanası yok. Çok ciddi bir sorun olarak koalisyon ayakları nehre akıyor. Tüm mahallelerde fosseptik  çukuru yok. Çevre için, gelecek için suların temizliğine önem verilmeli.  Mahallemizde çocuk parkı yok. Çocuklar cami kapısında oyun oynuyorlar. Çevre evler rahatsız oluyor. Bu oturumları halkla iç içe yapsanız da halk seçmen sorunlarını yüz yüze anlatsa. Sadece seçimden seçime insan yerine konulduğu algısına kapılmasa diye düşünüp saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi. 

 

 

 

Uğur Topçu’nun eleştirilerine yorum yazarak cevap veren İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, “ konuyu takip edeceğiz, gerekeni yapacağız” demek yerine, AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesini adres gösterdi. Cumhur İttifakı kapsamında İspir’in MHP’ye bırakılması sonucu Belediye Başkanı seçilebilen Ahmet Coşkun’un yorumu özellikle AK Partilileri rahatsız etti. Başkan Coşkun Uğur Topçu’nun eleştirilerini şöyle yanıtladı; “  Ugur Topcu Bey iyi akşamlar. Hangi şehirde yaşıyorsunuz ve hangi mahallelisiniz bilmiyorum. Ama duyarlı bir değerlendirme. Gelelim bu değerlendirmeleri kendi adresinde ele alalım. Bir kere fırsat buldukça tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızla ve problemler ile yüzleşmeye çalışırım. Erzurum Büyükşehir ve büyükşehir yasası hizmet dağılımını kanunlarla belirlemiştir. Yazdığınız bu problemlerin tamamı Büyükşehir yasası gereği Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda. Eğer ki yorumun samimi ise telefon numaram 05……….. ararsan buraya sığmayacak sohbet ve cevapları alabilirsin. Bekliyorum.” 

 

 

 

Başkan Coşkun’un bu yorumu AK Partilileri kızdırdı. AK Partili vatandaşlar, “ Bu sorunların sorumluluğu büyükşehir belediyesinde olabilir. Konunun takibini kim yapacak? Panayır yapıp her gece sahneye çıkacağınıza, Büyükşehir Belediyesine gidip, sorunun çözümü için Başkanla görüşün.” Diyerek tepki gösterdiler. 

 

İşte vatandaşın yorumu ve Başkan Coşkun'un verdiği cevap; 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.