SORUMLULUK BEKLEDİK ! YOK OLMUŞ

Hayatta en kötü şeylerden biri de çaresizliktir. Transfer yapamıyorsun, istikrar sağlayamıyorsun, her cephede çarpışmak zorundasın. 5. Hoca gelmiş, ‘ şapkadan tavşan’ beklemiyorum. Tek hedef var o da şu kalan 10 maçtan puanlar alabilmekti. Biri Konyaspor maçı ile tarih oldu. Kaldı 9 maç.

 

 

 

Durum hiç te iç açıcı değil.  Bakıldığında da evdeki hesap, çarşıya uymuyor.  Bu noktada kişileri suçlamanın, Erzurumspor’a bir yararı olmaz ki. Bu genel değerlendirmeyi ligin sonunda yapayım dedim kenara koydum.

 

 

 

Yılmaz Vural’ın bu takım ile uzaktan yakından bir sorumluluğu olmadı, ‘geldi elindekilerle ‘ maça çıktı. Sezon başından beri her hocanın şans verdiği  ‘yelesiz aslan Gomez ‘ ne zaman gol atabilecek? diye herkes gibi bende beklemedeyim. Ama bu adam varsa şayet!, kendi kariyerini de düşünmüyor. Pozisyon var ama kim koşacak ? kim atacak? Takımın atakları gerçekten sonuçsuz kalıyor.. Gomez gol atmayacak ise Da Costa mı defanstan gelip duran toplara kafa çakacak ?. Sanki ben kazanıyorum  Gomez yiyor,  insanın gönlünü burkuyor. Birazcık vicdan olsa bu maçta bir iki gol yazması lazımdı.

 

 

 

Yılmaz hoca bu arada  El Kebir’i oyuna aldı. El Kebir kendisini özellikle getirten Mesut Bakkal döneminde ne yaptı ki, şimdi de bir şey yapsın. Takdir hocanın ama, El Kebir’in ne olduğunu kendisi de gördü. !

 

 

 


AAtıf Şeysu (okunduğu gibi yazdım ismini) sorumluluk, aldığı paranın hakkını veren, oyun kuran, press yapan bir futbolcu ama 1 kişi ! Yaşına rağmen  Tükeninceye kadar oynadı. Oyuncular, AAtıf’ın oyununun yarısını oynasalar bu maçın şekli değişmişti. AAtıf top saklayıp, topla çok oynuyor ama nedeni de pas vereceği birini göremiyor, o toplar da eziliyor. AAtıf,  iyi ki var.

 

 

 

İlginç bir anektot Erzurumspor, Konyaspor maçında ilk kez bir maçta ilk 15 dakika içinde gol attı, 1-1 i koruyamadığı gibi 2-1 e boğun eğdi .

 

 

 

Şimdiye kadar böyle hedeften kopuk bir maç izlenmedi. Futbolcularda  ruh yok, ‘bu maçı almamız şart ‘ diye bir sıkıntıları da yok. Neden oynamıyorlar?

 

 

 

Bu takım transferlerden, hocalardan, eski yönetenlerden  ve  kendini vazgeçilmez sanan bazı futbolculardan çok kazıklar yedi. Puan cetvelindeki durum da bir gerçek.

 

 

 

Bahane olarak düşünmeyin ama pozisyon olarak yazıyorum Emrah’a yapılan faul kesin sarı kart gerektiriyordu. Maçın hakemi  hakem Barış Sarper Saka sarı kartı olan oyuncuya ikinci sarıdan kırmızıyı gösteremedi!  10 Kişi kalacak Konyaspor zorlanırdı. VAR, neredeydi ? Verilen ve iptal edilen penaltı pozisyonunda VAR devrede idi. Son haftalarda  ne yazık ki  elinden tutulan bir Kulüp olamadı BB Erzurumspor.. Sanki ağız birliği edilmişçesine ‘bir tekme de benden ‘ misali davranılıyor. Bunlar üzücü.

 

 

 

BB Erzurumspor, bu maçı 3 puanla kapatmalı idi, olmadı. Yılmaz Vural ilk maçla ilgili notlar almıştır, bundan sonraki 11 leri de kafasına yazmıştır. Ama bütün bunlara rağmen El Kebir ve Gomez  ilk 11 e girerse , ‘dışardan müdahele var ‘ derim.

 

 

 

Kalan 9 Maç tamamlanıncaya kadar herşey bitmiş değil, elbetteki çıkmamış canda ümit vardır. Beklemekten başka bir çare de yok.  Kopmamak lazım , Yönetimin, hoca ve futbolcularla  bir toplantı yapması gerekiyor. Bazı futbolcuların  niyetlerini öğrenmesi lazım.  

 

 

 

KONGRE YAPILIR MI ?

Arada da sosyal medyada  kongre yapılsın şeklinde sesler yükseliyor. Öncelikle bilinmesi gereken bir gerçek var BB Erzurumspor, 1968 yılında kurulan Erzurumspor ile ilgisi yok.  B.Belediye Başkanı kurmuş, kongre delegelerinin  hemen hepsi Belediye çalışanı.! Biri çıkıp, “ BB Erzurumspor’u biz kurduk , takım bizim, yönetimi yenileyeceğiz ama  bırakmıyoruz. Bu Erzurumspor değil, o kapanmıştı “  derse?  Bu tartışmaların boş olduğu görülür. Takımı kuran/ kurduranların bu takımı bırakacaklarını hiç düşünmüyorum.

 

 

 

Hiçbir takımın ne yaptığı Erzurumspor’u ilgilendirmez, Erzurumspor , kendi maçlarına yoğunlaşmalı. Bir çıkış yolu bulmalı, başka çare de yok. Erzurumspor bugün itibariyle dibe demir attı.. Çare silkinmektir .. Kağıt üzerinde  bitti görünse de bir hamle...!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.